Mindjet introduceert MindManager voor Mac

woensdag 31 mei 2006

Larkspur, Californië, 31 mei 2006 – Mindjet Corporation, leverancier van software voor het visualiseren, beheren en delen van informatie, introduceert MindManager 6 Mac voor Apple’s Mac OS X. MindManager 6 Mac stelt individuen en teams in staat ideeën te visualiseren en samen te voegen.

MindManager 6 Mac maakt de mogelijkheden en creativiteit van visueel ‘mappen’ toegankelijk voor Mac-gebruikers. De toepassing is ontwikkeld met gebruik van Apple’s Universal binary code, waardoor het zonder aanpassingen werkt op Intel-gebaseerde Macintosh-computers.

“Eén van de grootste uitdagingen voor bedrijven is het stimuleren en faciliteren van innovatief denken”, aldus Robert Gordon, CEO van Mindjet. “De meeste technologie is echter lineair en gaat uit van tekst, terwijl creativiteit juist wordt geholpen door beelden en niet-lineaire gedachten. Mindjet en Apple bieden gebruikers een manier van werken die het visuele aspect juist benadrukt, en daarmee veel meer de gedachtegang van mensen volgt. MindManager 6 Mac stimuleert ideevorming en zet deze ideeën om in concrete acties en projecten.“

“Apple wordt veel gebruikt door creatieve professionals en studenten die het gebruiksgemak en de stabiliteit van het Mac-platform waarderen”, zegt Ron Okamoto, Apple’s Vice President van Worldwide Developer Relations. “De elegante interface en de intuïtieve manier van ordenen van informatie die MindManager 6 Mac biedt, sluiten perfect aan bij het Apple-merk. Ik verwacht dan ook dat de software snel door de Mac-community wordt opgenomen.”

Met MindManager kan men onder andere de resultaten uit brainstormsessies snel en overzichtelijk weergeven. De gegevens in een map zijn te verbinden aan relevante documenten, websites, RSS-feeds en andere bestanden. Daarnaast kunnen taken gekoppeld worden aan personen en is de voortgang van projecten visueel weer te geven. De maps zijn eenvoudig uit te wisselen tussen gebruikers, ongeacht of ze Mac- of Windows-gebruiker zijn.

Volgens recente cijfers van Gartner betreffende PC-leveringen in de Amerikaanse markt, groeide vorig jaar het Mac-aandeel met 32 procent. Mindjet groeide vorig jaar 40 procent, mede dankzij een groeiend gebruik in het onderwijs, eveneens een belangrijke doelgroep voor Apple. MindManager 6 Mac is dan ook een logische stap in de grote uitbreidingsplannen van Mindjet. De Mac-community moet een aanzienlijke aanvulling vormen op de meer dan 750.000 PC-gebruikers die gebruikmaken van de Windows versie van MindManager.

Prijzen en beschikbaarheid
MindManager 6 Mac heeft een adviesprijs van 199 euro. De software is eveneens te verkrijgen via resellers en via Mindjet. Er worden volumekortingen en voor het onderwijs speciale prijzen gehanteerd.