Lexmark introduceert nieuwe multifunctionele printer en losse scanner

maandag 29 mei 2006

Naarden, 29 mei 2006 – Lexmark introduceert de X642e, een multifunctionele monochrome laserprinter (MFP). Gebruikers kunnen via het touchscreen eenvoudig scan-, print-, kopieer- en faxopdrachten invoeren. Daarnaast verschijnt de 4600, een op zichzelf staande scanner, die zowel los als gebundeld met een laserprinter verkrijgbaar is.

De X642e print en kopieert met een snelheid van 43 pagina’s per minuut (ppm). De zwart-wit e-Task interface is 5,7 inch (14,5 cm) groot en heeft verschillende iconen om diverse taken uit te voeren met één druk op de knop. Het touchscreen biedt dezelfde mogelijkheden als de grotere kleureninterfaces op de high-end MFP’s. Dankzij de lagere prijs dan de high-end modellen, brengt de X642e deze touchscreen-technologie binnen het bereik van een grotere gebruikersgroep.

De X642e biedt de mogelijkheid afbeeldingen en PDF-documenten direct vanaf een USB-stick af te drukken of te scannen. De MFP is naar wens aan te passen met onder andere een duplex-invoer. Voor bescherming van de gegevens, beschikt de MFP standaard over beveiligingsfuncties als IPSec, SSL, SNMPv3 en 802.1x authenticatie.

Nieuwe scanner in bundel
De nieuwe Lexmark 4600 scanner vormt samen met de T644dtn de X646ef laserprinter-bundel. Deze MFP is naar wens uit te rusten met extra functies zoals automatisch nieten en sorteren.

De Lexmark 4600 scanner breidt de functionaliteit van een printer uit met scan-, e-mail-, kopieer- en faxmogelijkheden. De 4600 is een flatbed scanner met single pass technologie* en duplex-mogelijkheden in kleur en zwart-wit. Verder beschikt het apparaat over beveiligingsfuncties zoals het automatisch wissen van de harde schijf, IPSec, SSL en encryptie.

“De high-end MFP’s zijn veelgevraagde producten. Met de 4600 scanner willen we de technologie voor een breder publiek beschikbaar maken. Bovendien geven we de gebruiker zo de ruimte om zijn werkomgeving nog efficiënter in te richten”, zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux van Lexmark.

Embedded Solutions
De 4600 scanner is compatible met Lexmark’s Embedded Solutions Framework (eSF). Met dit platform kunnen Java-gebaseerde applicaties toegevoegd worden  aan de MFP’s. Dankzij eSF is in veel gevallen een server waarop op maat gemaakte applicaties zijn geïnstalleerd overbodig. Met het nieuwe Embedded Scan to Network zijn bestanden direct naar een locatie op het netwerk te versturen. Hierdoor hoeft de gebruiker het niet eerst naar zijn of inbox te sturen, om vervolgens de bijlage op te slaan in een map op het netwerk.

Prijs en beschikbaarheid
De Lexmark X642e is per direct beschikbaar. De adviesprijs bedraagt 1.358 euro. De 4600 scanner en de X646ef bundel zijn per direct beschikbaar. De adviesprijs voor de scanner bedraagt 1988 euro. De bundel heeft een adviesprijs van 4073 euro. Alle prijzen zijn exclusief BTW.