IBM kiest Zebra voor mobile, barcode en RFID-portfolio

donderdag 27 april 2006

Hilversum, 27 april 2006 – Zebra Technologies heeft een overeenkomst gesloten met IBM Global Technology Services voor levering van barcode- en RFID-printers. De printers worden opgenomen in IBM’s product- en dienstenaanbod op het gebied van mobiliteit, barcode en RFID.

De overeenkomst strekt zich uit over diverse gebruikersdoelgroepen van IBM. Voor logistieke doeleinden, route accounting, warehouse management en toepassingen op de winkelvloer ondersteunt IBM de QL- en RW-serie mobiele printers. Hiermee kan de gebruiker labels printen op de plek waar het nodig is, zonder heen en weer te lopen naar een centrale printer. Voor het afdrukken van grote hoeveelheden labels gaat IBM de Xi-serie meenemen in de toepassingsvoorstellen. Deze printers worden vooral gebruikt in grote retail-, warehouse- en productieomgevingen en voor distributiedoeleinden.

“Als IBM Solutions Partner zijn we erg blij dat we onze printerkennis nu nog intensiever kunnen delen met IBM’s Global Technology Services team”, zegt Mikel van Urk, Sales Manager Benelux bij Zebra. “Samen kunnen we nog betere toepassingen vormen die de productiviteit in vele bedrijfstakken kan verhogen.”

IBM Express RFID Services
Voor bedrijven met RFID-initiatieven ondersteunt IBM’s Express RFID Services de R110Xi printer/encoder. Deze services in combinatie met de multi-protocol printer/encoder zijn onder andere bedoeld voor bedrijven die moeten voldoen aan de eisen van retailers en de U.S. Department of Justice 2006.

De IBM Express RFID Services bieden toepassingen voor labeling en het beheer van gegevens. Hierbij worden leesapparatuur van Symbol en printers/encoders van Zebra ondersteund. Aangezien de hosting en het beheer van de oplossingen op afstand plaatsvinden, hoeft een bedrijf niet te investeren in training van de eigen medewerkers. Er is alleen een beveiligde VPN-verbinding nodig.

“We zijn ervan overtuigd dat Zebra’s producten uitstekend zijn voor een snelle implementatie van aantrekkelijk geprijsde en veilige RFID-toepassing”, zegt John Eberly, IBM Business Development Executive. “Dankzij partners als Zebra verzekert IBM zichzelf dat de Express RFID Services oplossing de beste producten biedt.”

“Zebra werkt pro-actief met partners als IBM om kosteneffectieve toepassingen te ontwikkelen”, vervolgt Van Urk. “Zowel Zebra als IBM spelen een belangrijke rol op RFID-gebied, en dankzij de samenwerking hopen we onze klanten nog beter van dienst te zijn.”