Aladdin brengt nieuwe release eSafe5 met uitgebreide gateway-beveiliging

donderdag 27 april 2006

Nieuwe module voor URL- filtering en Spyware Neutralizer

IJsselstein, 27 april 2006 – Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet content, heeft feature release 2 (FR2) van eSafe5 uitgebracht. De nieuwste versie biedt uitgebreide bescherming bij surfen op het web met een module voor URL-filtering en een Spyware Neutralizer.

Voor de opkomst van spyware werd URL-filtering voornamelijk gebruikt om de productiviteit van de werknemer te bewaken. Nu spyware en aanvallen via het web  toenemen, is de belangrijkste functie van URL-filtering het blokkeren van spyware. De nieuwe URL-filtering module in eSafe 5 FR2 beschermt organisaties  tegen schadelijke spyware op websites zodat gevoelige informatie en gebruikersidentiteiten niet gestolen kunnen worden.

“eSafe 5 FR2 vertegenwoordigt een verschuiving in URL-filtering en is zodoende primair gericht op het filteren van web content om de beveiliging en productiviteit te handhaven,” vertelt Spencer Hinzen, Major account manager bij Aladdin. “Wij investeren al jaren in de ontwikkeling van technieken om veilig op het web te kunnen surfen. eSafe 5 FR2 biedt met hoogwaardige technieken complete beveiliging tegen de nieuwste bedreigingen.”

eSafe 5 FR2 beschermt organisaties ook tegen bedreigingen die vaak voorkomen op websites die niet werk-gerelateerd zijn. Hiervoor gebruikt eSafe een database met URL’s, met meer dan 20 miljoen adressen in 58 categorieën waar meer dan  100.000 updates per dag op plaatsvinden. Met behulp van deze database worden algoritmes en analyses ingezet om te garanderen dat 97% van alle websites die worden bezocht, bekend en veilig zijn.  

Spyware Neutralizer
De Applifilter-technologie van Aladdin zorgt ervoor dat een gebruiker van een met spyware besmette pc bij het eerstvolgende web-bezoek automatisch naar een webpagina wordt geleid waarop een link staat naar Spyware Neutralizer ActiveX. Dit is een stand alone Spyware Neutralizer-module waarmee medewerkers zelf hun geïnfecteerde pc kunnen opschonen. Dit is vooral nuttig voor netwerken waar gebruikers niet inloggen op een domeinserver of als extra dienst voor service providers.

Met de rapportages uit eSafe FR2 kunnen organisaties HTTP/FTP-verkeer en pogingen om verbindingen op te zetten via verboden poorten monitoren. Ook laat het zien of er illegaal bestanden worden geupload of verdachte activiteiten met betrekking tot Trojaanse paarden plaatsvinden. Ook kunnen via de rapportages gebruikers snel geïdentificeerd worden, los van het IP-adres van een pc.

Beschikbaarheid
eSafe 5 FR2 is vanaf 1 mei beschikbaar via het partnerkanaal van Aladdin. eSafe-klanten ontvangen automatisch instructies voor het updaten van hun huidige versie. Voor meer informatie over eSafeFR2:
http://www.Aladdin.com/eSafe.