Qurius implementeert zorginformatiesysteem Q-Zorg bij SGL

zondag 25 oktober 2009

Zaltbommel, 23 oktober 2009 - SGL, zorgaanbieder voor mensen met een lichamelijke, zintuiglijke, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel in de provincie Limburg, heeft Qurius geselecteerd om Q-Zorg te implementeren, het op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde zorginformatiesysteem van Qurius. Onlangs is gestart met de eerste implementatiefase, bestaande uit een herstructurering van de financiële administratie en de cliënt- en productieadministratie. In een tweede fase wordt het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) geïmplementeerd.

Q-Zorg biedt SGL een volledig geïntegreerd ICT-platform om alle administratieve processen te stroomlijnen. Het huidige systeem voldoet niet langer aan de wensen die de stichting heeft op het gebied van het vastleggen van de cliëntgegevens.

SGL levert diverse diensten verspreid over meerdere locaties. Nu worden cliëntgegevens nog op papier vastgelegd en digitaal opgeslagen. De digitale opslag is statisch van vorm. Hierdoor kost het begeleiders veel tijd om ervoor te zorgen dat alle noodzakelijke informatie op iedere locatie voorhanden is. Het nieuwe zorginformatiesysteem heeft als belangrijkste voordeel dat cliëntgegevens en het zorgplan centraal beschikbaar gesteld worden over de verschillende locaties van SGL. Door de informatievoorziening vanuit een geïntegreerd platform te ondersteunen, beschikken alle medewerkers bovendien over dezelfde gegevens.

Meer tijd voor de cliënt
Sophie Eichhorn, Senior Beleidsmedewerker bij SGL: “Wij redeneren sterk vanuit het cliëntperspectief. Hoe sneller onze medewerkers beschikken over de juiste cliëntgegevens, hoe beter dit uiteindelijk is voor de cliënt. Want hoe minder tijd medewerkers kwijt zijn aan administratieve handelingen, hoe meer tijd er over blijft voor de cliënt!”

“SGL werkt samen met Stichting Pergamijn op het gebied van Informatie en Automatisering. Stichting Pergamijn is reeds gebruiker van Q-Zorg en het selectietraject dat zij hebben doorlopen heeft sterk meegespeeld in ons besluit om ook voor Q-Zorg van Qurius te kiezen”, aldus Eichhorn.

De livegang van het financiële gedeelte staat gepland voor januari 2010. Fase twee staat gepland voor 2010 en bestaat uit de uitrol van het ECD over de verschillende locaties van SGL, waarmee de stichting over één integraal dossier per cliënt komt te beschikken.