Alle ESET-producten klaar voor Windows 7

vrijdag 23 oktober 2009

Sliedrecht, 23 oktober 2009 - ESET biedt volledige ondersteuning voor Microsoft Windows 7. Alle producten, waaronder ESET NOD32 Antivirus 4, ESET Smart Security 4, Remote Administrator 3, SysInspector en ESET Online Scanner zijn compatible met het nieuwe besturingssysteem.

Hotlinks
- Website ESET
- Website SpicyLemon
- Hoge resolutie foto's


"De aanpassingen die ESET moest doorvoeren om volledige functionaliteit te bieden onder Windows 7 waren minimaal", aldus Richard Marko, Chief Software Architect bij ESET. "Alleen de Self-Defense- en Anti-stealth-technologie moesten enigszins worden aangepast omdat deze direct gerelateerd zijn aan onderdelen in de kern van het besturingssysteem." Self-Defense houdt specifieke infiltraties tegen die gericht zijn op het deactiveren of nadelig beïnvloeden van de beveiligingsinstellingen van een computer. Anti-stealth is een geavanceerde technologie die ESET heeft ontwikkeld tegen rootkits.

Om volledige compatibiliteit te garanderen, adviseert ESET om de meest recente installatiebestanden voor ESET Smart Security 4, ESET NOD32 Antivirus en de business-edities met Remote Administrator 3 te downloaden. Het is aan te raden de software met behulp van deze nieuwste installatiebestanden te herinstalleren.

"Windows 7 is gebaseerd op Vista, waarvoor de ESET-producten al geruime ondersteuning voor biedt. De overstap voor ons is dus relatief klein. Windows 7 biedt nieuwe netwerkdiensten, waardoor enkele firewall-instellingen moesten worden aangepast", aldus Nienke Ryan, product- en strategiemanager van SpicyLemon, de Nederlandse leverancier van ESET-producten. "Waar de beveiliging van Vista nogal wat kinderziektes vertoonde, lijkt Microsoft het met Windows 7 beter te gaan doen. Deze verbeteringen in combinatie met de ESET-producten bieden een grotere bescherming tegen malware."