SURFnet organiseert Expertiseseminar over SURFfederatie

dinsdag 1 september 2009

Thema: Connecting People to Resources

Utrecht, 1 september 2009
- Op donderdag 24 september organiseert SURFnet een Expertiseseminar over de SURFfederatie in Media Plaza te Utrecht. Het Expertiseseminar is bedoeld voor partijen die webbased applicaties of content aanbieden voor het hoger onderwijs en onderzoek. Dit kunnen uitgevers, bibliotheken en andere typen service providers zijn. Maar ook onderwijsinstellingen die toetssystemen, videoportals of elektronische leeromgevingen willen aanbieden aan derden krijgen tijdens het seminar vanuit verschillende invalshoeken helder wat het betekent diensten via de SURFfederatie aan te bieden.

De SURFfederatie is de authenticatie- en autorisatiedienst van SURFnet voor het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland, die toegang tot webbased diensten eenvoudiger maakt voor onderzoekers, studenten en docenten. De dienst maakt het mogelijk met het eigen instellingsaccount en wachtwoord toegang te krijgen tot de diensten van derden. De SURFfederatie is groeiende; al 41 instellingen met in totaal ruim 500.000 gebruikers maken er momenteel gebruik van.

Expertiseseminar SURFfederatie
Datum:           Donderdag 24 september 2009
Tijd:                12:30-17:30 uur
Locatie:          Media Plaza, Utrecht

De toegang is gratis voor instellingen die bij SURFnet zijn aangesloten en voor partijen die webbased applicaties of content aanbieden voor het hoger onderwijs en onderzoek.

Hotlinks
- Online inschrijfformulier
- Meer informatie en het programma
- Routebeschrijving