Promundo en Praktijk van Rietveld presenteren boek en masterclass over ontwikkeling regieorganisatie

dinsdag 1 september 2009

Bedrijven lopen vast met regievoering; toepasbare en praktische adviezen bieden oplossing

Zeist, 1 september 2009
– Facility specialisten Rob van Veen en Henk Rietveld schrijven het  boek 'De Ontwikkeling van de Regieorganisatie' en bieden masterclasses aan voor bedrijven die gaan beginnen of al bezig zijn met het inrichten van een regieorganisatie. In het door Kluwer uitgegeven boek leggen de schrijvers uit wat regievoering vraagt van de facilitair verantwoordelijke. Onder andere aan de hand van praktische adviezen, een stappenplan en voorbeelden van zeven managers uit het bedrijfsleven.

Regie in bedrijfsvoering en ontwikkeling van Shared Service Centers liggen in elkaars verlengde, maar kunnen ook los worden ingevoerd. Veel regieorganisaties stagneren door een onvoldoende gebalanceerde inrichting. Onduidelijkheden over verantwoordelijkheid, beleid en uitvoering werken in de hand dat wordt gezocht naar pragmatische oplossingen zonder zicht op de oorzaak. Gaandeweg raakt het overzicht kwijt en is geen sprake meer van het voeren van regie. Het boek en de masterclass geven facility managers toepasbare praktische adviezen om deze problematiek te beantwoorden.

De auteurs
Henk Rietveld heeft twaalf jaar als directeur facilitaire zaken gewerkt bij twee verschillende ministeries en is sinds twee jaar directeur van Praktijk van Rietveld. Hij schrijft artikelen voor facilitaire tijdschriften en verzorgt colleges en lezingen. Rob van Veen is senior FM-adviseur en interim manager bij Promundo, hij werkt ondermeer voor ministeries, provincies, gemeenten, zorgorganisaties en zakelijke dienstverleners.

Hotlinks:
- LinkedIn profiel Rob van Veen
- LinkedIn profiel van Henk Rietveld
- Beschrijving en intekenformulier Masterclass
- Website Promundo
- Website Praktijk van Rietveld
- Bestellen boek
- Hoog resolutiefoto's Rob van Veen en Henk Rietveld

Regieorganisatie
Steeds meer facilitaire organisaties stappen over naar een regieorganisatie, waarmee opdrachtgeverschap beter tot zijn recht komt en uitvoering op afstand wordt geplaatst. Voor een succesvolle overstap moet ondermeer aandacht worden besteed aan hoe ver de organisatie is. Tevens of de juiste mensen in huis zijn om als regisseur op te treden en hoe de samenwerking met leveranciers verloopt. De auteurs van 'De ontwikkeling van de regieorganisatie' maken helder wat goed opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap vereisen, reiken tips en tricks aan voor een soepel verloop van de inrichting van een regieorganisatie en bieden een kijkje in de keuken van ondermeer bedrijfsvoering overheid en zorg, inkoop zakelijke dienstverlening en maincontract levering.

Masterclass
Aan de hand van een model dat de schrijvers onlangs hebben ontwikkeld, bieden Rob van Veen en Henk Rietveld vanuit Promundo, een verdieping van het boek in een tweedaagse masterclass.  De ervaringen en vragen van de cursist staan centraal, en vanuit het nieuwe model brengen de schrijvers op de eerste dag de knelpunten van de regieorganisatie op strategisch niveau in kaart. Voorafgaand aan de tweede dag inventariseren cursisten welke vraagstukken voor hun eigen organisatie om oplossingen vragen, hierop geven Van Veen en Rietveld antwoord op de tweede masterclassdag.

De cursisten krijgen ideeën en oplossingen aangereikt voor komende veranderprocessen; duidelijkheid over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden; en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen in structuur en sturing van facilitaire organisaties.

Data: 19 november 2009, 14 januari 2010
Locatie: Woudschoten conferentiecentrum te Zeist
Kosten: €1.295,- inclusief boek en lunches
Maximale groepsgrootte: 12 personen

Uitgebreide informatie over het programma vindt u hier.
De auteurs bieden deze masterclass ook incompany aan, neem hiertoe contact op met info@promundo.nl

Het boek bevat 116 pagina's en is te koop voor €29,50 (excl. BTW) via Kluwer.