Sony introduceert nieuwe gezins- en vakantiecamera's

donderdag 28 mei 2009

Slanke Cyber-shot digitale camera's zijn compact en gebruiksvriendelijk

Badhoevedorp, 28 mei 2009 -
Sony breidt de W-serie uit met twee nieuwe stijlvolle Sony Cyber-shot digitale camera's. De compact camera's zijn voorzien van automatische functies die fotograferen nog gemakkelijker maken. Hiermee zijn de camera's door het hele gezin te gebruiken en ideaal om op vakantie mee te nemen. De W180 en de W190 hebben respectievelijk 10,1 en 12,1 megapixels, geschikt voor afbeeldingen op A3-formaat. Deze gezins- en vakantiecamera's zijn te koop vanaf 150 euro en zijn leverbaar in zilver, zwart en rood.

Download hier deze en andere High res afbeeldingen

Bewogen foto's zijn verledentijd dankzij SteadyShot
De SteadyShot beeldstabilisatie voorkomt cameratrillingen. Zeer doeltreffend is de  combinatie met de hoge lichtgevoeligheid (ISO3200). Ideaal als er uit de hand gefotografeerd wordt of in situaties met weinig licht of schemering. De nieuwe Cyber-shots zijn voorzien van een hoogwaardige 3x optische zoomlens.

Spontane foto's met gezicht- en lachherkenning
De Face Detection-functie herkent maximaal acht gezichten in een scène en de gevoelige scherpstelling en belichting zorgen voor uitstekende portretfoto's. Smile Shutter zorgt voor spontane foto's met vrolijke mensen. In deze stand neemt de camera automatisch een foto wanneer de personen in beeld lachen.

Iedereen kan fotograferen, altijd de juiste instellingen
De gebruiker heeft de keuze uit zeven voorgeprogrammeerde camera-instellingen: High Sensitivity, Twilight, Twilight Portrait, Landscape, Soft Snap, Snow en Beach. Daarmee wordt in een bepaalde situatie direct de juiste instellingen geselecteerd.

Slideshow op groot LCD scherm
Het bekijken van de foto's op het grote 2,7 inch lcd scherm gaat nog makkelijker dankzij de ingebouwde Slideshow-functie. Met de handige schuifschakelaar is snel te wisselen naar de fotografeer- of filmstand.

Eenvoudig foto's beheren en delen
De camera wordt geleverd met de nieuwste versie van Picture Motion Browser-software (voor pc). Hiermee zijn de foto's eenvoudig te sorteren, te bekijken, te beheren en te delen. Digitale foto's en videoclips zijn makkelijk te uploaden naar YouTube, Picasa of andere beeld- en videowebsites.

Sony, duurzaamheid en het milieu
Per product werkt Sony een eco-strategie uit op basis van de pijlers Proces, Product en Planeet. Alle inspanningen op dit gebied zijn terug te vinden op
www.sony.nl/eco.

Prijs en beschikbaarheid
De Cyber-shot W180 en W190 zijn beschikbaar vanaf juli 2009 en kosten respectievelijk 150,- euro en 170,- euro.