Nieuwe Oracle BI Applications bieden flexibiliteit en inzicht

maandag 11 mei 2009

De Meern, 11 mei 2009 - Oracle introduceert Business Intelligence Applications Release 7.9.6. De nieuwe versie biedt twee nieuwe analysetoepassingen, Project Analytics en Loyalty Analytics. Verder zijn bestaande applicaties uitgebreid en is er een gecertificeerde integratie met Oracle's JD Edwards.

Hotlinks
Originele Engelstalige bericht
Introductiebericht Project Analytics (Engels)
Introductiebericht Loyalty Analytics (Engels)
Persbericht integratie JD Edwards (Engels)
Persbericht uitbreidingen applicaties (Engels)
Over Oracle Enterprise Performance Management en Business Intelligence
Oracle BI Applications Data Sheets
Podcast: Pervasive Business Intelligence

Nieuwe applicaties
Oracle Project Analytics volgt nauwlettend het financiële verloop van projecten door gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Oracle E-Business Suite of PeopleSoft Enterprise. Door parameters als Budgets, Forecasts, Cost, Revenue, Billing, Profitability, Agreements, Funding en Project Performance te analyseren, helpt de toepassing bedrijven bij het eenvoudiger te beheren van de projectkosten en de resultaten en winstgevendheid van projecten te verbeteren.

Oracle Loyalty Analytics maakt het mogelijk om waardevolle, trouwe klanten te herkennen en waarderen door hen meer inzicht te bieden in loyalty-programma's. De toepassing meet eveneens het succes van dergelijke programma's en promoties.

Verbeterde applicaties
Oracle BI Applications Release 7.9.6 biedt nieuwe mogelijkheden en analyseopties voor meer dan 400 pagina's in bestaande dashboards. Zo is Oracle Human Resources Analytics uitgebreid met dashboards voor het beheer van talent, opleiding, recruitment, werknemervertrek en -afwezigheid. Oracle Procurement and Spend Analytics bevat een nieuwe Spend Analyzer, een nieuw dashboard voor het beheer van werknemersuitgaven en verbeterde inkoop-dasboards.

Integratie
De nieuwe versie van Oracle BI Applications is geïntegreerd met JD Edwards. Er is een directe koppeling tussen Oracle Financial Analytics en JD Edwards EnterpriseOne Financial Management, waardoor managers de financiële prestaties kunnen verbeteren, dankzij volledige, tijdige informatie over uitgaven en inkomsten. Daarnaast zijn er standaard integraties met Oracle E-Business Suite (11i10 en R12), PeopleSoft Enterprise (8.9 en 9.0) en Siebel CRM (8.0 en 8.1.1).