SURFnet benoemt Petra Boezerooy en Arian Ooijevaar

donderdag 7 mei 2009

Utrecht, 7 mei 2009 - SURFnet, ICT-innovator van en voor universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen, heeft twee nieuwe medewerkers aangesteld. Petra Boezerooy is benoemd tot programmamanager SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma. Arian Ooijevaar is in dienst getreden als account adviseur.

 

Hotlinks

- LinkedIn profiel Petra Boezerooy

- LinkedIn profiel Arian Ooijvaar

- website SURFnet

- website SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma

- download hier de high res foto's van Petra en Arian

 

Petra Boezerooy

Petra Boezerooy versterkt de afdeling Community Support van SURFnet als programmamanager van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma, dat innovatieve en educatieve ICT-toepassingen ontwikkelt voor het onderwijs in Nederland. Petra is als programmamanager verantwoordelijk voor de opzet en aansturing van het Innovatieprogramma. Petra Boezerooy komt van zusterorganisatie SURFfoundation, waar zij verantwoordelijk was voor beleid, planontwikkeling en de interne bedrijfsvoering van het Platform ICT en Onderwijs. Daarvoor is zij enkele jaren als onderzoeker en projectmanager werkzaam geweest bij de Universiteit Twente, Centre for Higher Education Policy Studies (CHEPS). In 2006 promoveerde zij bij CHEPS met het proefschrift ‘e-Learning Strategies of higher education institutions’.

 

“Door de samenwerking tussen SURFnet, Kennisnet en onderwijsinstellingen ontstaat een intersectorale kruisbestuiving van ICT-toepassingen. Grenzen tussen de onderwijssectoren vervagen steeds verder en het Innovatieprogramma is een uitstekend middel om de voorlopers van innovatie in het onderwijs met elkaar te verbinden”, aldus Boezerooy.

 

Arian Ooijevaar

Arian Ooijevaar is aangesteld als account adviseur voor de bij SURFnet aangesloten research instellingen en zal deze instellingen adviseren over de koppeling van de infrastructuur met het SURFnet-netwerk. Verder is hij in zijn functie aanspreekpunt voor contractuele zaken, tarieven en informatie met betrekking tot het gebruik van de SURFnet-diensten. De afgelopen twee jaar werkte Ooijevaar als Scout ICT, Software & Multimedia bij StartImpuls Utrecht van de Universiteit van Utrecht. Daarvoor was hij bijna drie jaar freelance ICT-journalist voor opdrachtgevers als VNU Business en IDG Nederland. Ook was hij enkele jaren werkzaam als hoofdredacteur en coördinerend eindredacteur bij het huidige NetOpus.

 

"Het feit dat de account adviseur als intermediair fungeert tussen aangesloten instellingen enerzijds en de technische mensen binnen SURFnet anderzijds, spreekt me bijzonder aan. Ook vind ik veel uitdaging in het vertalen van klantwensen in mogelijkheden. Opereren in een omgeving waarin zoveel praktische innovatie plaatsvindt is heel stimulerend", aldus Ooijveaar.