SAS for Sustainability Management helpt organisaties sturen op duurzaamheid
donderdag 7 mei 2009
Analyse van processen over de gehele leveranciersketen vermindert milieu-impact en bespaart kosten
Londen, SAS Premier Business Leadership Series, 6 mei 2009 - SAS, marktleider op het gebied van Business Analytics, breidt de functionaliteit van SAS for Sustainability Management verder uit. Organisaties kunnen met SAS for Sustainability Management proactief strategieën ontwikkelen voor het neerzetten van een duurzaam beleid, rekening houdend met zowel economische, ecologische als ook sociale factoren.
Met de nieuwe functionaliteit kunnen organisaties voortaan ook de indirecte uitstoot van broeikasgassen meten en evalueren in hun gehele leveranciersketen. Deze ketencontrole, bekend onder de naam 'Scope 3', vormt een nieuwe uitdaging voor bedrijven omdat zij hiermee niet alleen hun directe maar ook hun indirecte uitstoot van broeikasgassen in kaart moeten brengen. Tegelijkertijd met de uitgebreide functionaliteit voegt SAS een quickstart-mogelijkheid toe, zodat organisaties snel en eenvoudig SAS Sustainability Management kunnen implementeren.
Hotlinks:
High Res foto
Video: Cisco als gebruiker SAS for Sustainability
Persbericht: SAS maakt duurzame bedrijfsstrategie mogelijk
Case story Poste Italiane Group
SAS Corporate Social Responsibility Report
"Je ziet dat organisaties bij hun bedrijfsvoering, naast sociaal-economische aspecten meer en meer ook het milieu als factor meetellen. Bij deze complexe milieuvraagstukken wordt ook steeds vaker de keten van toeleveranciers meegenomen, hetgeen de complexiteit nog verder verhoogt”, vertelt George Herber, Manager Sustainability Management.
Naarmate de overheidregulering toeneemt, groeit ook de vraag naar software-oplossingen op het gebied van duurzaamheidsmanagement. SAS for Sustainability Management geeft kwalificeerbaar en transparant inzicht in alle gegevens die samenhangen met duurzaamheid. Deze variëren van simpele rapportage- en auditing tools tot gedetailleerde voorspellende analyses. Doordat SAS data-integratie, rapportage en analytics combineert, kunnen gebruikers anticiperen op uitdagingen op sociaal, ecologische en economisch gebied en profiteren van toekomstige kansen.
Inzicht in kosten en resultaten
Organisaties gebruiken SAS for Sustainability Management om de uitstoot van broeikasgassen en het verbruik van energie, water en afval te meten. De software van SAS biedt inzicht in MVO-initiatieven over de drie assen van het Global Reporting Initiative: people, planet en profit. Dankzij de analysekracht van SAS for Sustainability Management kunnen organisaties verbanden leggen tussen de verschillende assen en hierop sturen. Op basis van verschillende scenario's, die de vereiste investering en de daarmee te verwachten resultaten laten zien, kunnen organisaties alternatieven afwegen en de juiste beslissingen nemen.
De Poste Italiane Group, de Italiaanse TNT, gebruikt SAS for Sustainability Management om de energie-efficiëntie van alle 250 locaties te analyseren. Hieruit bleek dat met name dataverwerkingsfaciliteiten en grote vestigingen een relatief hoog energieverbruik kenden. Door nauwkeurige analyse en monitoring en het op basis daarvan aanpassen van de strategie, heeft de Italiaanse organisatie haar CO2-emissie met zeven procent verlaagd.
Ook SAS gebruikt SAS for Sustainability Management, om de uitstoot van schadelijke stoffen en het verbruik van water en afval van al zijn kantoren te meten en te voorspellen. Hiermee kan SAS best practices en problemen identificeren voor verdere evaluatie. Verder levert dit de informatie voor het jaarlijkse SAS Corporate Responsibility Report.
SAS for Sustainability Management is gebaseerd op het SAS Business Analytics Framework en past het Global Reporting Initiative framework toe. Hiermee kunnen organisaties rapporteren over de drie belangrijkste bottom line indicatoren op het gebied van duurzaamheid: milieu, economie en de sociale factor. Met de voorspellende kracht van SAS for Sustainability Management worden strategieën gevalideerd, causale verbanden blootgelegd en voorspellende, innovatieve scenario's voor verbetering geschetst.
<< Home