SAS versterkt aanbod voor Governance, Risk en Compliance

woensdag 6 mei 2009

Oplossingen ondersteunen bij verbeteren bedrijfsprestaties, optimaliseren risicomanagement en voldoen aan regelgeving

Londen, SAS Premier Business Leadership Series, 6 mei 2009
- Nu de economie wereldwijd zwak is, is het voor bedrijven meer dan ooit noodzakelijk actief risico's te managen, te voldoen aan regelgeving en exact te kunnen meten en voorspellen hoeveel kapitaal nodig is om bedrijfsstrategieën te ondersteunen. Om hierbij fouten te voorkomen en groeikansen te ontdekken, is een effectief programma voor Governance, Risk en Compliance (GRC) noodzakelijk. SAS introduceert daarom een reeks nieuwe oplossingen voor alle aspecten van GRC-management, gebaseerd op het geïntegreerde SAS Business Analytics framework. 

Hotlinks:
Persbericht: SAS bevestigt leidende positie in operational risk management
SAS Nederland
The Premier Business Leadership Series 2009


SAS helpt organisaties proactief bedrijfsbreed risico's te beheersen terwijl er wordt voldaan aan regelgeving. Tegelijkertijd kunnen bedrijfsprestaties worden verbeterd. Voor dit laatste presenteert SAS onder meer nieuwe versies van SAS Strategic Performance Management, SAS Financial Management en SAS Human Capital Management. Deze applicaties beschikken over meer analysefunctionaliteit, zodat bedrijven sneller en nauwkeuriger kunnen plannen en beslissingen kunnen nemen. Door snel inzicht te bieden in bedrijfsprocessen, financiën en HR-informatie, hebben organisaties een sterkere uitgangspositie om een succesvolle GRC-strategie te implementeren.

SAS Risk Management for Banking
Om tegemoet te komen aan de belangrijkste vereisten voor financiële instellingen introduceert SAS Risk Management for Banking. Deze oplossing biedt organisaties de mogelijkheid risicomanagement organisatiebreed toe te passen vanuit een performance management-benadering. Zo biedt het een geïntegreerde risicodata-infrastructuur die snel toegankelijk is voor geautoriseerde personen, de mogelijkheid om alle potentiële risico's in de organisatie te meten en aan de hand daarvan de risk-reward ratio te monitoren en te verbeteren. Organisaties kunnen daarvoor specifieke risicoapplicaties van SAS inzetten zoals credit risk, market risk en asset & liability management.

SAS Risk Management for Insurance
SAS Risk Management for Insurance is ontworpen om zowel risicoanalyses als risicokapitaalanalyses uit te voeren en komt daarmee tegemoet aan de behoeften van levensverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen die zich richten op onroerend goed en ongevallen. De oplossing biedt data-integratie en risicoanalyses en -rapportage en ondersteunt bovendien compliancy aan Solvency II regelgeving. Ook bevat deze release modules voor market risk, actuarial risk en firmwide risk en de mogelijkheid Solvency Capital Required (SCR) en Minimum Capital Required (MCR) te berekenen.

Deze nieuwe oplossingen zijn beschikbaar vanaf het derde kwartaal van dit jaar.

SAS eindigde vorig jaar oktober als hoogste op het gebied van operational risk en GRC-categorieën in Chartis Research RiskTech. Helen Townsley, Director of Research bij Chartis daarover: "SAS brengt zowel kwalitatief als kwantitatief het beste op het gebied van het identificeren en analyseren van risico's en is daarmee een logische marktleider op het gebied van GRC."

Verbeterde versie SAS OpRisk Management
Om klanten in de financiële dienstverlening te helpen proactief om te gaan met risicomanagement, introduceerde SAS recent al een verbeterde versie van SAS OpRisk Management. Hiermee biedt SAS nieuwe benaderingen voor het identificeren en beoordelen van risico's en incidenten en verbeterde control testing en workflow management.

Het innoverend vermogen van SAS is volgens Townsley een belangrijke kracht van de organisatie: "SAS blijft vernieuwen om tegemoet te komen aan de zich continu ontwikkelende behoeften van klanten. Vooral na de kredietcrisis en de ineenstorting van de economie, zijn organisaties genoodzaakt zich te houden aan regelgeving, hun risico's te beheersen en een transparante bedrijfsvoering in te richten met sterkere GRC-systemen. SAS heeft alle elementen en oplossingen in huis om organisaties hier goed bij te ondersteunen."