Sponsorportaal RuntodoRight brengt sporters en sponsoren bij elkaar

donderdag 7 mei 2009

Bedrijfsleven initiatiefnemer portal

De Meern, 7 mei 2009 – Als sporter eenvoudig geld inzamelen voor het goede doel? Dat kan met het sponsorportaal RuntodoRight. Personen, verenigingen en het bedrijfsleven kunnen hier een sponsorpagina aanmaken en zodoende hun sportprestaties laten sponsoren voor goede doelen. Daarmee komen sport en maatschappelijke betrokkenheid samen.

Sportievelingen kunnen eenvoudig via de website www.run2doright.com een sportevenement aanmelden en daar een persoonlijke sponsorpagina voor aanmaken. Ook is het mogelijk om aan te sluiten bij al geregistreerde evenementen. Vervolgens kan daar een van de zestien geselecteerde goede doelen aan worden gekoppeld, zoals de Landelijke Stichting TegenZinloosGeweld, Stichting Right To Play of Bont voor Dieren.

De portal is ontwikkeld op initiatief van sportieve en enthousiaste medewerkers van softwareleverancier Oracle. Verder verzorgt Oracle-partner en applicatiebeheerder MCX de hosting van RuntodoRight. Ook organisatie- en running-centrum Athletic Point levert een bedrage door de portal actief onder de aandacht te brengen van aangesloten lopers en promotie bij hun loopevenementen.

"Het is bekend dat sport verbroedert en mensen bij elkaar brengt. Met RuntodoRight willen we via allerlei soorten sportevenementen, sporters en sponsoren bij elkaar brengen. Naast 'spontane' sponsoren verhogen sporters zelf het aantal sponsoren door hun sponsorpagina binnen hun eigen netwerk door te sturen", aldus Andrew Sordam voorzitter van de Stichting RuntodoRight. "Doordat er geen kosten zijn verbonden aan registratie van een evenement of het aanmaken van een sponsorpagina, gaan alle opbrengsten regelrecht naar het goede doel."