Microsoft en De Telefoongids visualiseren lokaal zoeken

woensdag 8 april 2009

Data uit De Telefoongids geïntegreerd met Live Maps en Live Search

Amsterdam, 8 april 2009 - Microsoft en De Telefoongids BV, uitgever van de Telefoongids & Gouden Gids, gaan gezamenlijk een aantal nieuwe diensten ontwikkelen voor de online consument. Een van de eerste resultaten is de integratie van bedrijfsinformatie uit De Telefoongids met Live Search Maps van Microsoft. Via
maps.live.nl zoekt de gebruiker naar lokale bedrijven aan de hand van een Microsoft Virtual Earth-plattegrond. De zoekresultaten die op de kaart worden getoond zijn afkomstig uit De Telefoongids.

Hotlinks

Download hier meerdere afbeeldingen
Klik hier voor een demovideo

Daarnaast is aan www.detelefoongids.nl een 'searchbox' toegevoegd, waarmee de gebruiker direct op internet kan zoeken met Microsoft Live Search. Live Search is als zoekmachine eveneens toegevoegd aan de downloadbare toolbar van De Telefoongids. Microsoft gaat eveneens een 'searchbox' toevoegen aan de MSN-portal, waarmee de gebruiker eenvoudig kan zoeken in de gegevens uit De Telefoongids.

“Microsoft gelooft sterk in een combinatie van ‘the best of both worlds’. Mensen zoeken meer en meer online, maar willen tegelijkertijd dicht bij huis blijven. Letterlijk en figuurlijk”, aldus Jacqueline Smit, Directeur Marketing Consumer & Online van Microsoft. “Onze zoektechnologie en portal vormt een perfecte combinatie met de data van De Telefoongids, niet voor niets de grootste Nederlandse aanbieder van betrouwbare lokale bedrijfsgegevens.”

"Door het combineren van wederzijdse distributie, data en technologie zien we goede mogelijkheden onze diensten verder te verbeteren en uit te breiden. Niet alleen voor de consument, maar ook voor onze adverteerders. Zo vergroot de samenwerking met Microsoft ons bereik enorm. Daarnaast neemt Microsoft de resultaatvolgorde, zoals die geldt op onze eigen website, over in de resultaatvermelding van Live Maps", aldus Johnas van Lammeren, Manager Online Marketing van De Telefoongids BV.

Maandelijks maken 8,2 miljoen Nederlanders gebruik van de MSN/Live-portal. De Telefoongids BV voorziet twee miljoen Nederlanders per dag van gegevens over 600.000 bedrijven in heel Nederland.