Aukje Doornbos uitgeroepen tot Young Professional of the Year

maandag 9 maart 2009

Aukje Doornbos uitgeroepen tot Young Professional of the Year

Hotlinks
Profiel Aukje Doornbos
Foto’s
Young Professional of the Year
De jury

Amsterdam, 6 maart 2009
– Aukje Doornbos is uit 21 genomineerden gekozen tot Young Professional of the Year 2009. Volgens de jury heeft zij aantoonbaar goed contact met de werkvloer. De verkiezing is een initiatief van de overkoepelende organisatie van bedrijfsjongerenverenigingen ICA (InterCompany Association) in samenwerking met VKbanen. De award werd voor de tweede keer uitgereikt.

Donderdagavond is tijdens de feestelijke finale in Panama in Amsterdam, de winnaar bekendgemaakt van de Young Professional of the Year Award. Doornbos, Plant Process Engineer bij DSM, maakte indruk op de jury doordat zij het goede contact met de werkvloer weet te gebruiken in haar projecten. In het rapport schrijft de jury dat door haar successen Doornbos door de 'mannen' in de fabriek op handen wordt gedragen. Zij was genomineerd in de categorie specialist overig.

Doornbos versloeg in de finale advisor Suzanne Bax (Van Lanschot Bankiers), specialist financieel/juridisch Bas Klerkx (Essent) en manager Chantal Vergouw (ING Bank). Naast het oordeel van de vakkundige jury, werd er ook in grote getale gestemd door de bezoekers van www.youngprofessionaloftheyear.nl. Er werden bijna 35.000 stemmen uitgebracht. De beoordeling van de jury en de stemmen van het publiek hebben uiteindelijk bepaald dat Doornbos de Young Professional of the Year Award 2009 heeft gewonnen.

Aukje Doornbos, Plant Process Engineer bij DSM: "Binnen onze productieorganisatie betekent 'jong' eigenlijk dat je onervaren bent en dus geen kennis hebt. Het winnen van het vertrouwen en het respect van deze belangrijke groep personen heb ik bereikt door direct en persoonlijk contact. Daarnaast zorg ik er voor dat ze betrokken zijn. Het winnen van het respect van deze groep mannen maakte mij al the Young Professional of the Year bij DSM. Ik ben er bijzonder trots op dat ik nu ook nog de landelijke titel mee naar huis mag nemen."

De jury
Dit jaar bestond de jury uit Alexander Rinnooy Kan (Voorzitter Sociaal-Economische Raad), Quinty Danko (Hoofdredacteur VKbanen), Maartje van Tongeren (President ICA), Ibo Metz (Vice President HRM TomTom) en Rob Zopfi (Directeur ZP Groep).

Verkiezing
De 21 kandidaten voor de Young Professional of the Year Award zijn jonger dan 36 jaar, beschikken over minimaal 1 jaar werkervaring, blinken uit in kennis en daadkracht op hun vakgebied en hebben een ruim draagvlak binnen hun organisatie. Na een interne voorverkiezing zijn ze door hun eigen organisatie voorgedragen. Op basis van hun kennis en functie zijn ze ingedeeld in vier categorieën; specialists financieel/juridisch, specialists overig, managers en advisors.