Acronis waarschuwt alle geliefden en bedrijven voor Valentijn
donderdag 12 februari 2009
Opslag en herstel vormen de kern van de securitystrategie van Acronis
Amsterdam, 12 februari 2009 – Acronis, leverancier van software voor opslagbeheer en herstel na dataverlies, wijst op de risico’s van Valentijnsdag. Veertien februari is niet alleen de meest romantische dag van het jaar, maar ook een dag waarop veel computers door virussen worden aangevallen. Elk jaar worden op die dag grote hoeveelheden door malware besmette Valentijnskaartjes verstuurd.
Hoewel het gaat om een virustechniek die elk jaar terugkomt, zijn er toch elk jaar opnieuw slachtoffers van dergelijke kwaadwillende Valentijnsberichten. De eerste malware in verband met Valentijn is al gemeld. Het gaat in dit geval om de worm Waledac-C. Wanneer de ontvanger van de mail op de link in het bericht klikt, wordt de worm automatisch doorgestuurd naar alle adressen in het adressenbestand van de gebruiker.
Dankzij de technologie van Acronis kunnen slachtoffers van virusaanvallen hun computer, server of alleen specifieke bestanden of mappen binnen enkele minuten volledig herstellen. Met Acronis True Image zijn gegevens makkelijk op te slaan en effectief terug te zetten in geval van dataverlies. De software maakt het mogelijk een disk image te maken van de harde schijf van een losse pc, meerdere computers in een netwerk of van specifieke bestanden en mappen zodat die enkele minuten na een crash van het systeem weer bruikbaar zijn.
“Een antivirus-programma alleen is niet voldoende”, vertelt Laurent Dedenis, Vice President van Acronis EMEA. “Antivirus-software kan het virus aanpakken dat een computer probeert te besmetten, maar het kan niet verloren of beschadigde gegevens herstellen. Alleen effectieve en snelle beschermings- en hersteltools kunnen garanderen dat gevoelige of waardevolle informatie niet verloren gaat. We willen vooral oproepen om regelmatig een back-up te maken van gegevens. Met onze software kan dat eenvoudig en zelfs automatisch. Met een goed back-upbeleid hoef je in principe nooit gegevens te verliezen.”
<< Home