Waag Society's Marleen Stikker spreekt in Hong Kong

donderdag 4 december 2008

Lezing over Urban Games tijdens Business of Design Week

 

Hotlinks:

Bio Marleen Stikker

Website BoDW

Website Re-architect

 

Amsterdam 4 december 2008 - Marleen Stikker, directeur van Waag Society geeft tijdens de Business of Design Week (BoDW) een lezing over Urban Games op uitnodiging van het Ministerie van Economische Zaken. De BoDW wordt sinds 2002 jaarlijks georganiseerd in Hong Kong en trekt meer dan tienduizend bezoekers en ruim honderd topsprekers uit de wereld van design en creatieve media. Het evenement richt zich op de complexe relatie tussen handel en design en biedt een platform voor ontwerpers, deskundigen en ondernemers voor wie netwerken en uitwisseling van ideeën voorop staan.

 

De BoDW wordt gehouden in het Hong Kong Design Centre van 8 tot 13 december 2008.  Gedurende de week hebben creatieven en ondernemers gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen, ideeën te creëren en samenwerking te initiëren. Hierin lijkt het sterk op PICNIC, het Amsterdamse crossmedia evenement waarvan Marleen Stikker medeoprichter is. Dit jaar legt BoDW een sterke focus op Nederland als partnerland. Tijdens de openingsdag van het BoDW Forum op 11 december 2008 houdt Marleen Stikker haar presentatie. Tijdens de beurs kan de Urban Game Re-architect in Hong Kong worden gespeeld, ontwikkeld door Waag Society’s 7scenes, zie www.re-architect.org. Re-architect daagt spelers uit de architectuur van de stad te verkennen vanuit verschillende ontwerpprincipes en zich een mening te vormen over stedelijke transformatie.

 

Andere afgevaardigden uit Nederland die tijdens BoDW spreken, zijn: Dave Bell (KesselsKramer), Ben van Berkel (UN Studio), Irma Boom, Hella Jongerius, Rem Koolhaas, Winy Maas (MVRDV), Renny Ramakers (Droog Design), Peter Slavenburg (Northern Light) en Marcel Wanders. Het ministerie van Economische Zaken coördineert de Nederlandse deelname en partnership aan de BoDW 2008.

 

Het programma van BoDW is te vinden op de internationale website www.bodw.com.  

Op de site www.re-architect.org is meer informatie over de Nederlandse deelnemers te vinden.