Dataman start bedrijf voor detachering IT-consultants: ProData Consult Nederland

maandag 4 juni 2007

Utrecht, 4 juni 2007 – Reseller Dataman start samen met het Deense ProData Consult een nieuw Nederlands bedrijf voor detachering: ProData Consult Nederland. Deze organisatie gaat zich richten op detachering van freelance IT-consultants met minimaal vijf jaar professionele ervaring. ProData Consult biedt consultants die hooggeschoold zijn op het gebied van analyse, ontwerp en architectuur, ontwikkeling van programmatuur, projectleiding, bedrijfsvoering, testen, documentatie, bediening en onderhoud, met name gespecialiseerd in Microsoft, Oracle and Sun/J2EE.

Het Deense ProData Consult zocht een partner voor toetreding tot de Nederlandse markt en vond Dataman. Dataman heeft grondige kennis van de markt, een uitgebreid klantenbestand en competenties op hoog niveau. ProData Consult heeft ruim zes jaar ervaring op het gebied van detachering van hooggekwalificeerde IT-consultants en ontving in de afgelopen jaren verschillende onderscheidingen.

Mike van de Lindeloof, Commercieel Directeur van Dataman: "Ik zie grote kansen voor dit nieuwe initiatief. We zien in Nederland dat IT'ers steeds vaker kiezen voor een freelance bestaan. Daar tegenover staat dat bedrijven steeds vaker op zoek zijn naar hooggeschoold personeel dat op projectbasis in te zetten is. We verwachten met ProData Consult beide partijen beter te kunnen bedienen."

ProData Consult Nederland is gevestigd in Utrecht en wordt geleid door Toine van Kastel. De officiële opening vindt plaats op 20 juni a.s. op de Deense ambassade.