Ericsson geselecteerd door KPN voor beheer access-netwerk

maandag 4 juni 2007

Rijen, 4 juni 2007 - Ericsson (NASDAQ:ERIC) heeft met KPN een vijfjarig managed services contract getekend voor Nederland. Ericsson neemt alle onderhouds- en beheeractiviteiten over met betrekking tot KPN's multi-vendor mobiele acces-, traxys- en semafoonnetwerk. Hiervoor gaan er meer dan 40 banen over van KPN naar Ericsson.

Het contract gaat in per 1 juni 2007. KPN kan door de werkzaamheden over te dragen aan Ericsson een sterkere focus leggen op de veranderende telecommarkt. KPN heeft Ericsson geselecteerd om de activiteiten voor zijn access-netwerk, inclusief het GSM/DCS-access-, UMTS-access-, traxys- en semafoonnetwerk, uit te voeren.

Hans Vestberg, Executive Vice President en Head of Business Unit Global Services bij Ericsson, zegt: "We zijn zeer vereerd dat KPN ons heeft gekozen als managed services-partner voor zijn access-netwerk. Deze aankondiging betekent veel voor ons aangezien Ericsson al vanaf het begin een relatie heeft met KPN en zijn voorgangers. Dit contract bevestigt het lange termijn vertrouwen dat KPN heeft in Ericsson en het vertrouwen in onze competenties om netwerkdiensten van hoge kwaliteit te leveren. Ook bieden we aantrekkelijke arbeidsomstandigheden voor de KPN-medewerkers die overgaan naar Ericsson."

"Nederland is KPN's belangrijkste markt en blijft één van de meest concurrerende markten in Europa", zegt Jaap Postma, General Manager Network Operation bij KPN. KPN heeft zijn leidende positie in alle belangrijke segmenten kunnen vasthouden. We zien de transformatie van de sector, van traditionele naar nieuwe diensten, als een uitdaging en zullen het voortouw nemen bij de ontwikkeling van nieuwe diensten voor onze klanten en het behouden en verbeteren van onze leidende positie in de traditionele markt. Met dit contract kunnen we ons focussen op onze strategie, terwijl Ericsson de kwaliteit van ons access-netwerk garandeert. Tegelijkertijd krijgt ons hoogwaardige team een baan binnen Ericsson."

Het vijfjarig contract stelt KPN in staat operationele kosten te verlagen terwijl het groeipotentieel van het bedrijf verbetert. Daarnaast garandeert Ericsson de klanten van KPN de hoogste kwaliteit netwerkperformance.