Axis introduceert joystick voor IP-camera's

woensdag 7 juni 2006

Rotterdam, 7 juni 2006 – Axis, leverancier van netwerkcamera’s en printservers, introduceert de Axis 295: een joystick voor IP-camera’s met pan-, tilt- en zoomfunctionaliteit.

 

De Axis 295 integreert naadloos met elk video surveillanceplatform en herkent joystick input via Microsoft Direct X. De Axis 295 reageert direct en is snel, flexibel en veilig te besturen. Het is een ‘Hall effect’-joystick met X/Y-assen voor de besturing en een draaiknop om in te zoomen. Daarnaast beschikt het apparaat over twaalf vrij programmeerbare drukknoppen. De Axis 295 is eenvoudig te installeren. Zodra de joystick via de USB-poort op de computer wordt aangesloten, is de gebruiker in staat netwerkcamera’s te besturen.

 

Jeroen Kouwenhoven, Channel Manager bij Axis: “De besturing van een IP-camera is in principe met een muisklik te regelen. In de markt bleek er echter behoefte te zijn aan het besturen van onze camera’s met een joystick. Veel gebruikers van onze IP-camera’s zijn dat nog gewend van de traditionele analoge camera’s. Met de introductie van deze IP-joystick komen we aan deze vraag tegemoet.”

 

Prijs en beschikbaarheid

De Axis 295 kost 299 euro exclusief BTW en is vanaf nu beschikbaar via de distributiekanalen van Axis.

 

---------------------------

 

 

* Een hoge resolutie foto van de Axis 295 is beschikbaar via axis@whizpr.nl.