Recordpoging 200 holes in 12 uur voor Net4kids

donderdag 18 mei 2006

Made in Scotland’s Charity Day 2006 wil record van twee jaar geleden overtreffen

Den Dolder, Amstelveen, 18 mei 2006 – Jeroen Brouwer, Gordon Machielsen, Jeroen Stevens en Niels Boysen ondernemen op 26 juni 2006 een bijzondere recordpoging: zij willen op één dag 200 holes afleggen. Inzet van deze actie is om geld bijeen te brengen voor twee kinderhulpprojecten van Net4kids, het non-profit internetplatform dat minderbedeelde kinderen een betere toekomst wil bieden. De projecten waarvoor de heren de golfbaan opgaan zijn een straatkinderenproject in Calcutta en een project voor computeronderwijs in Oost-Afrika.

Jaarlijks organiseert Made in Scotland, organisator van exclusieve golfevenementen, een Charity Day op golfsociëteit de Lage Vuursche in Den Dolder. De opbrengsten van de Charity Day gaan al drie jaar naar straatmeisjes in Calcutta, India. Brouwer, Machielsen, Stevens en Boysen willen dit jaar met hun actie het donatiebedrag nog verder verhogen, om ook een deel van de opbrengsten te schenken aan het project in Oost-Afrika. Hiervoor worden sponsors uitgedaagd het kwartet voor een vast bedrag per hole te ondersteunen. Daarbij beperken de heren zich niet tot vrienden en kennissen, maar nodigen zij ook het bedrijfsleven en andere geïnteresseerden nadrukkelijk uit om bij te dragen.

Twee jaar geleden legden initiatiefnemers Jeroen Brouwer en Gordon Machielsen, ook voor Net4kids, al eens 108 holes af op één dag. Zij zien verdubbeling van het aantal holes als een haalbare uitdaging: “In 2004 werd de Charity Day van Made in Scotland in oktober gehouden. In juni zijn de dagen langer en kunnen we relatief meer uren van de dag gebruiken voor deze recordpoging”, zegt Brouwer. “We hebben destijds de helft van de holes gelopen om de wedstrijden niet te verstoren. Dit jaar zullen we meer afstanden met de buggy afleggen om het tempo hoog te houden.”

Het viertal is vastbesloten om zoveel mogelijk geld op te halen voor minderbedeelde kinderen. Deels sluiten ze daarbij aan bij de doelstellingen van Made in Scotland’s Charity Day, waarvan de opbrengsten inmiddels al voor het derde jaar op rij naar de straatkinderen in Calcutta gaan. 200 meisjes krijgen dankzij deze terugkerende donatie onderdak, zorg en onderwijs. Op een gerenommeerde privéschool krijgen ze bijles van de reguliere leerlingen tot ze in het gangbare schoolsysteem kunnen aansluiten. Via Net4kids kozen de initiatiefnemers echter nog een extra project uit dat zij met deze actie willen steunen: het CLASS-works project van Vi@frica. Hierbij krijgen jongeren in afgelegen gebieden in Oost-Afrika computeronderwijs om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Gordon Machielsen licht de keuze toe: ‘Het straatkinderenproject in Calcutta had al in 2004 onze steun en aandacht. Het is een geweldig project en dankzij de rapportages van Net4kids blijf je als donateur betrokken bij de voortgang. Maar we wilden ook een ander project kiezen waarbij de voorkeur ging naar onderwijs in Afrika. Het project CLASS-works sluit goed aan bij onze wensen. Dat het geld dat we bijeenbrengen voor 100 procent naar het project gaat, zonder aftrek van overheadkosten, is voor ons een extra stimulans.’