Eenvoudig thuis foto's afdrukken met nieuwe Lexmark All-In-Ones

dinsdag 23 mei 2006

Naarden, 23 mei 2006 – Lexmark introduceert drie nieuwe All-In-One (AIO) printers met professionele functies voor thuisgebruikers. De X3470, X2470 en X1270 bieden multifunctionaliteit en gebruiksgemak voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien beschikken de eerste twee over de nieuwe Lexmark Web Toolbar. Hiermee is het eenvoudiger om webcontent direct af te drukken.

Lexmark X3470 AIO met Premium Photo Features
De X3470 is een multifunctionele printer gericht op veeleisende thuisgebruikers. De AIO beschikt over Premium Photo Features voor haarscherpe fotoafdrukken, een printsnelheid van 17 pagina’s per minuut (ppm) en een 48 bit kleuren-copier en -scanner. Verder beschikt X3470 over PictBridge voor snelle foto-overdracht van camera naar printer en kaartlezers voor de gangbare geheugenkaarten.

De X3470 is de eerste Lexmark foto-AIO die rechtstreeks vanuit een geheugenkaart een overzicht kan afdrukken waarop de ‘thumbnails’ van alle foto’s staan. Vervolgens kan men op dit overzicht aanvinken welke beelden men uiteindelijk in 10x15cm randloos wenst af te drukken. Na het scannen van dit overzicht worden automatisch de geselecteerde foto’s afgedrukt.

Lexmark X2470 AIO met PictBridge
Bij de X2470 staat gebruiksgemak voorop: direct foto’s afdrukken, scannen en kopiëren met één druk op de knop. De printer heeft een compact, stijlvol design en print met een snelheid van 17 ppm. Dankzij PictBridge-technologie kunnen gebruikers hun camera’s eenvoudig in contact brengen met de printer en met één druk op de knop hun foto’s afdrukken.

Zowel de X3470 als de X2470 werken met de speciaal ontwikkelde #1 cartridge. Hierdoor hebben gebruikers nog maar één cartridge nodig om heldere foto’s, kleurengrafieken en tekst af te drukken en worden de kosten van meerdere cartridges bespaard.

Lexmark Web Toolbar
Bij de X3470 en X2470 wordt standaard de nieuwe Web Toolbar geleverd. Hiermee is het eenvoudig tekst en foto’s van webpagina’s af te drukken. Met de Web Toolbar kiest de gebruiker wat wel en niet moet worden geprint van een internetpagina, zodat bijvoorbeeld advertenties niet worden afgedrukt. De gebruiker krijgt de hele website te zien en kan aangeven of de hele pagina of slechts een deel van de pagina moet worden afgedrukt. Bovendien zijn het formaat van foto’s en de printkwaliteit aan te passen.

Lexmark X1270 AIO
De X1270 is een echte budgetprinter met alle functies van een AIO voor maar 59 euro. Het apparaat heeft een printsnelheid van 17 ppm in zwart en 9 ppm in kleur, 4.800 dpi printkwaliteit en een 48 bit kleuren-copier en –scanner. De glanzend witte scannerklep geeft de printer een zeer luxe uitstraling.

Lexmark Z645
Naast de AIOs introduceert Lexmark ook een nieuwe standaard kleurenprinter. De Z645 print 17 ppm in zwart en 9 ppm in kleur. Dankzij het compacte ontwerp is dit model overal in huis eenvoudig neer te zetten.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle modellen zijn vanaf begin juni beschikbaar. De X3470 heeft een adviesprijs van 89 euro, de X2470 69 euro. De X1270 heeft een adviesprijs van 59 euro en de Z645 kost 49 euro.