iPhone applicatie Volkskrant meer dan 20.000 keer gedownload

dinsdag 16 juni 2009

Amsterdam, 15 juni 2009 – Volkskrant kwam vorige week met drie iPhone applicaties; VK Nieuws, VK Puzzels en Mijn Nieuws. Deze toepassingen zijn gratis beschikbaar voor iedereen en kunnen gedownload worden via de iPhone App Store. De VK Nieuws applicatie is de afgelopen week al meer dan 20.000 keer gedownload. De VK Puzzels applicatie kwam op 10.000 downloads.

VK Nieuws & opinie
Deze applicatie, waarmee gebruikers beschikken over het laatste nieuws, opiniestukken en videoreportages van de Volkskrant, stond binnen twee dagen op nummer één in de lijst van gratis te downloaden producten in de iTunes store. In één week is deze applicatie meer dan 20.000 keer gedownload en was de gemiddelde gebruiksduur per sessie ruim 10 minuten.

VK Puzzels
Binnen vier dagen stond deze applicatie, die sudoku's, rekentesten en puzzels bevat, op nummer drie in de 'free apps' lijst in de iTunes store. Deze applicatie werd in één week meer dan 10.000 keer gedownload. Daarbij was de gebruiksduur per sessie ruim 15 minuten.

Mateo Mol, uitgever van VKbanen: "Natuurlijk zijn wij ontzettend blij met de hoge aantallen downloads en gebruikers van onze iPhone applicaties. Dat is voor ons een bevestiging dat wij een extra toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten. In de komende tijd zullen wij op basis van de feedback uit de App Store en de online community de applicaties nog verder laten aansluiten op de behoeften van de gebruikers. Ook onze adverteerders zullen in het proces worden meegenomen."