Netwerkvideomarkt nauwelijks beïnvloed door financiële onrust

dinsdag 6 januari 2009

Rotterdam, 6 januari 2009 – Axis Communications, leverancier van netwerkvideoproducten, signaleert binnen de markt van professionele beveiligingsinstallaties nauwelijks invloed van de economische onrust. Hoewel grootschalige projecten met beveiligingscamera’s soms worden uitgesteld, verwacht het bedrijf een gezonde groei van de markt in de komende jaren. Het tempo van de technologische verschuiving van analoge naar digitale netwerkvideo vertraagt weliswaar, maar Axis stelt zijn lange termijndoelstellingen vooralsnog niet bij.

 

“De huidige financiële onrust en de voorzichtigheid in investeringen maken het moeilijker te voorspellen hoe de netwerkvideomarkt zich verder gaat ontwikkelen,” aldus Ray Mauritsson, CEO Axis Communications. “Toch blijven onze groeidoelstellingen onveranderd. We zien op de lange termijn een positief groeipotentieel.”

 

Dit sluit aan bij recent onderzoek door IMS Reseach naar alle leveranciers van analoge en digitale videosurveillance-apparatuur, zoals camera’s, opname-oplossingen en video-encoders. Daaruit blijkt dat netwerkvideoproducten een gemiddelde jaarlijkse groei zullen doormaken van 35 procent in de aankomende vijf jaar, ondanks de recessie. De groei van de meer traditionele CCTV-oplossing wordt, ter vergelijking, geschat op 10 procent.

 

Axis Communications is door IMS gepositioneerd als nummer zes wereldwijd binnen de categorie ‘leveranciers van bewakingsapparatuur’. Vorig jaar was dat nog de achtste positie. In de categorie ‘netwerkcamera’s’ bezet Axis zelfs de eerste positie met een marktaandeel van 33,5 procent. In de regio’s Amerika en EMEA is het marktaandeel tot drie keer groter dan de naaste concurrent.