Check Point beveiligt bedrijfsfilialen met upgrade voor UTM-1 Edge appliances

vrijdag 28 november 2008


De combinatie van Unified Threat Management en nieuwe gelaagde beveiliging voor berichtenverkeer zorgt voor de beste beveiligingsoplossing

Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), wereldwijd leidend in internetbeveiliging, introduceert vandaag een firmware upgrade voor de UTM-1 Edge appliances. Hiermee biedt Check Point filialen van bedrijven een betere bescherming, meer mogelijkheden om apparatuur met het netwerk te verbinden en een gestroomlijnd beheer.

In de UTM-1 Edge appliances combineert Check Point een firewall, veilige toegang op afstand, nieuwe beveiliging voor berichtenverkeer, internetfilters en Network Access Control (NAC) in één centraal beheerde beveiligingsoplossing. Nieuwe modellen in de Total Security-reeks worden inclusief een jaarabonnement op de updateservices voor SmartDefense geleverd. Daarmee zijn de oplossingen voor intrusion prevention, gateway antivirus, beveiliging van het berichtenverkeer en internetfilters in deze alles-in-één-oplossing altijd up to date.

"Het feit dat filialen kleiner zijn dan hoofdkantoren betekent niet dat ze immuun  zijn voor aanvallen van buitenaf," zegt Jos Nijsen, country manager Benelux van Check Point. "Alle kantoren, van elke omvang, hebben te maken met dezelfde bedreigingen. Met de UTM-1 Edge appliances geven we onze klanten een alles-in-een oplossing met een vernieuwde beveiliging voor het berichtenverkeer die bijzonder gebruiksvriendelijk is, én eenvoudig te beheren vanaf een centrale locatie."

Nieuwe functies en voordelen van de Check Point UTM-1 Edge appliances zijn onder meer:

Beveiliging voor berichtenverkeer met ingebouwde anti-spam die gebaseerd is op de meest recente detectietechnologie. Dit blokkeert ruim 98% van de emailgebaseerde spam. Met drie beschermingslagen wordt ervoor gezorgd dat minder berichten onterecht worden doorgelaten en dat er snel gereageerd kan worden op nieuwe spam- en phisingaanvallen.

Geïntegreerde EAP (Extended Authentication Protocol)-authenticatie controleert WPA Enterprise en 802.1x-toegang zonder dat daar een externe RADIUS authenticatieserver voor nodig is.
Verbeterde verbindingen met bestaande systemen dankzij geïntegreerde terminal server functionaliteit, die binnen enkele minuten nagenoeg alle randapparatuur die aangesloten wordt op de appliance geschikt maakt voor gebruik via het netwerk.

Nieuwe SmartDefense bescherming voor SCADA-apparatuur biedt functies voor de beveiliging voor Modbus/TCP-verbindingen, het scannen van content, het naleven van Modbus/TCP-beleid en het stellen van limieten voor verzoeken van specifieke functies, apparaten en registers.

Verbeterde functies voor beheer en controle, waaronder een nieuwe Network Interface Monitor; een verbeterde Policy Editor voor het opstellen van regels voor firewall, Internet, NAT, antivirus en anti-spam; een nieuwe Status Monitor voor informatie over en gebruik van apparatuur; en een verbeterde log viewer.

Deze nieuwe functies worden geleverd als een firmware upgrade voor de Embedded NGX besturingsomgeving, die Check Points leidende beveiligingstechnologie fuseert met geoptimaliseerde software voor platformen die zijn ingebouwd in het vaste systeemgeheugen. De nieuwe firmware upgrade is ook beschikbaar voor de Safe@Office appliances van Check Point, de geïntegreerde beveiligingsappliances voor het MKB.

Hardwareopties
Klanten kunnen kiezen tussen Check Point UTM-1 Edge en UTM-1 Edge Industrial appliances. UTM-1 Edge appliances zijn beschikbaar in vaste en draadloze modellen, inclusief een optie voor een geïntegreerde, snelle ADSL-modem. UTM-1 Edge Industrial appliances zijn specifiek ontworpen voor de bescherming van industriële ethernetomgevingen en supervisory control and data acquisition (SCADA)-apparatuur. Bezoek voor meer informatie over Check Point UTM-1 Edge en UTM-1 Edge Industrial appliances: http://www.checkpoint.com/products/utm-1_edge/index.html.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Embedded NGX 8.0 firmware voor de UTM-1 Edge en Safe@Office appliances van Check Point is per direct beschikbaar en kan gedownload worden in het Check Point User Center door klanten van Check Point met geldige onderhoudscontracten. UTM-1 Edge en Safe@Office appliances zijn beschikbaar via het wereldwijde partnernetwerk van Check Point. Bezoek voor meer informatie over specifieke modellen en prijzen, en om een partner van Check Point te vinden: www.checkpoint.com.