CharITy-veiling CIO Day brengt 60.000 euro op

donderdag 27 november 2008

Den Bosch, 27 november 2008 – De Nederlandse IT-industrie bracht tijdens de CharITy-veiling aan de vooravond van de jaarlijkse CIO Day 60.000 euro bij elkaar. De veilingkavels werden beschikbaar gesteld door de tien genomineerden voor de prestigieuze CIO of the Year Award 2008 en de zogeheten Platinum Sponsors van de CIO Day. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen die door de schenkers van de in totaal 25 veilingstukken zelf zijn uitgekozen.

De kavels varieerden van kunstobjecten tot studiereizen naar projecten van hulporganisaties. Zo stelde Ebbinge & Company voor de CharITy-veiling een Management Team Audit of een Management Team Development beschikbaar. Deze werd uiteindelijk voor 10.000 euro aan de hoogste bieder verkocht. Deze opbrengst komt ten goede aan een school op Sri Lanka, die is opgericht ter nagedachtenis aan Ebbinge-collega Lideke Wery. Zij is omgekomen tijdens de tsunami in 2004. De Lideke Wery Foundation School verzorgt onderwijs voor ambitieuze jongeren in de vakken in de vakken Engels en IT. De veiling werd gehouden onder leiding van Christie's, het oudste veilinghuis ter wereld.

Initiatief CharITy
CharITy is een initiatief van Rob Beijleveld, organisator van CIO Day en uitgever van CIO Magazine. Doel is dat CharITy breed gedragen gaat worden door CIO's en IT-marktpartijen. Beijleveld toonde zich bijzonder tevreden met de opbrengst. "Het is een teken dat de IT-verantwoordelijke binnen grote organisaties zijn stempel kan drukken op zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen en liefdadigheid. Het liefst zou ik zien dat de CIO vanuit zijn unieke positie structureel actief zou zijn op deze terreinen, zodat IT ook op die punten een drijvende kracht is."

Genomineerden CIO of the Year
De genomineerden voor de CIO of the Year Award van 2008 waren André Haket (Stork), Hennie Wesseling (TNT), Maarten Buikhuisen (Heineken), Jan-Eric Slot (AMC), Marc Touitou (ASML), Fred Peters (Van Gansewinkel), Rob de Haas (ABN Amro), Louis Luijten (NXP), Ruud de Haas (Holland Casino) en Frans van Duivenboden (Office Depot). Rob de Haas van ABN Amro werd uiteindelijk door de jury als winnaar aangewezen.