Nieuwe stroomverdelers van APC besparen ruimte en optimaliseren voeding

woensdag 3 september 2008

Vianen, 3 september 2008 – APC breidt zijn assortiment power distribution units (PDU) uit. De nieuwe PDU's hebben een ampère-meetfunctie zodat elk moment de status van de voeding is te controleren.

De PDU's vormen een goede balans tussen voldoende voeding, behoud van ruimte, kabelbeheer en toegang tot verwisselbare blade-onderdelen. De nieuwe AP 7856 is de eerste verticale Zero-U rack PDU met ampèremeting die volledige toegang biedt voor HP c-class blade hot-swap onderdelen, wanneer deze is geïnstalleerd in een normale 600mm behuizing. Het is een 22kW high-density 3-fasen verdeler ontworpen voor blade-toepassingen.

De PDU is bovendien van afstand te beheren en te configureren. Op die manier zijn alarmen in te stellen en af te lezen. Daarnaast kunnen ze temperaturen van 60 graden Celsius aan. Via gekleurde indicaties zijn verbindingen eenvoudig af te lezen om de belasting te controleren en te optimaliseren.

Transfer switch
Verder introduceert APC verbeterde automatische transfer switches (ATS) in zowel 1U als 2U configuraties. Deze ATS bevatten netwerkbeheer en meerdere contactdoosaansluitingen, zodat een additionele rack PDU niet langer nodig is.

De nieuwe in-line stroommeters volgen nauwlettend de voeding naar bestaande PDU's en losstaande apparatuur. De nieuwe meters betreffen twee enkelfase modellen voor 16A en 32A en een 3-fase 32A model, allen 230 volt. Deze passen eenvoudig binnen de bestaande opstelling zodat investeringen in nieuwe PDU's met ampèremeeting niet nodig zijn. Bovendien integreren ze naadloos in APC's InfraStruxure Central fysieke infrastructuur beheerplatform.