Nieuwe APC Back-UPS serie geeft status weer via lcd-scherm

maandag 15 september 2008

Vianen, 15 september 2008 - APC, leverancier van kritische stroom- en koelvoorzieningen, introduceert de Back-UPS RS 1200 en 1500 met een geïntegreerd lcd-scherm. Het scherm geeft informatie over de status van het apparaat door middel van meer dan 20 indicatoren, zoals voltage, belasting en runtime. De Back-UPS RS-serie biedt thuis- en zakelijke gebruikers bescherming tegen dataverlies door stroomstoringen.

De Back-UPS RS-serie beschikt over een uitgebreide batterij waarmee stroomstoringen tot 131 minuten zijn te overbruggen. De apparaten hebben acht uitgangen, waarvan zes zijn voorzien van batterij back-up en twee een overspanningbescherming hebben. Hierdoor wordt de aangesloten apparatuur beschermd tegen stroompieken.

Het lcd-scherm vergroot de gebruiksvriendelijkheid, doordat de status van het apparaat eenvoudig is af te lezen. Naast de visuele indicatoren wordt ook gebruikgemaakt van geluidssignalen in geval van alarmsituaties.

De automatische voltageregulering (AVR) en APC's PowerChute Personal Edition software zorgen ervoor dat tijdens een stroomstoring zo lang mogelijk kan worden doorgewerkt. De AVR stelt lage voltages bij, zodat apparatuur op minimale kracht blijft werken. De PowerChute software zorgt ervoor dat de stroomtoevoer voor computersystemen geleidelijk naar beneden wordt gebracht.

Prijs en beschikbaarheid
De APC Back-UPS RS 1200 en 1500 LCD zijn per direct verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn 269,99 euro voor de 1200 en 349,99 euro voor de 1500.