Minister Cramer maakt tijdens PICNIC de Green Challenge winnaar bekend

vrijdag 19 september 2008

500.000 euro voor beste 'groene idee' uit handen van minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Amsterdam, 19 september 2008 – Tijdens de Award Ceremony op donderdag 25 september maakt minister Cramer van VROM bekend wie de winnaar is van de PICNIC Green Challenge 2008. De vier finalisten presenteren 's ochtends tijdens de Deciding Round hun ideeën aan de jury, belangstellenden en aanwezige pers. De jury bepaalt aan de hand van de presentaties en gesprekken met de genomineerden wie recht heeft op het prijzengeld van 500.000 euro. De genomineerden zijn gekozen uit 235 inzendingen van de internationale wedstrijd om het beste duurzame idee. De PICNIC Green Challenge is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij en cross-media evenement PICNIC.

Minister Cramer: "Ik voel me vereerd om de winnaar bekend te kunnen maken van de PICNIC Green Challenge. Wanneer jonge mensen hun creativiteit en ondernemerschap inzetten om problemen op te lossen, moeten we dat ten volle ondersteunen. Het is verheugend te zien dat wereldwijd zoveel mensen zich aangesproken voelen de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. De kwaliteit van de inzendingen was bijzonder hoog en het zal niet gemakkelijk zijn een winnaar te kiezen."

De jury bestaat uit:
Bill Moggridge (Industrieel ontwerper en mede oprichter IDEO)
Prins Carlos Bourbon de Parme (Betrokken bij projecten die duurzaamheid en bedrijfsleven combineren)
Nicky Gavron (Lid van de London Assembly)
Liesbeth van Tongeren (Directeur Greenpeace Nederland)
Jim Walker (Chief Operating Officer en medeoprichter, The Climate Group)