Sony breidt de zakelijke VAIO-notebook lijn verder uit

donderdag 17 juli 2008

Veel extra’s toegevoegd aan nieuwe notebooks

Berlijn / Badhoevedorp, 17 juli 2008 – Met de introductie van de nieuwe VAIO-notebooks, breidt Sony de line-up verder uit. Er is nu voor iedere professional een notebook beschikbaar.

De VAIO BZ-Series: veilige en stijlvolle zakelijke notebooks
De VAIO BZ is een A4-formaat draagbaar notebook. Dit notebook is robuust vormgegeven, heeft een 15,4-inch scherm en beschikt over verschillende veiligheidsmaatregelen die belangrijk zijn voor zakelijke gebruikers. Dit praktische notebook beschikt over een stijlvol vormgegeven magnesium behuizing. Samen met het voor VAIO kenmerkend cilindervormig scharnier is dit notebook stijlvol en duurzaam.

VAIO SR-Series: voor jonge, stijlvolle professionals
De VAIO SR weegt 1,9 kg en is daarmee uitstekend draagbaar. De frisse look is kenmerkend voor deze VAIO-lijn en daarmee geschikt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

VAIO Z-Series: Sublieme mobiele prestaties
Dit notebook weegt minder dan 1,5 kg en biedt zakelijke gebruikers de perfecte oplossing voor mobiel werken. De Z-serie is van alle functionaliteit voorzien en zeer aantrekkelijk vormgegeven voor diegenen die alleen met het beste genoegen nemen.

“De lijn van VAIO professional notebooks breidt steeds verder uit en wordt daarmee steeds gevarieerder”, zegt Hans den Heijer, PR manager Sony Nederland “We ontwikkelen constant mee en luisteren goed naar wat de gebruiker wil, we zijn niet voor niets mijlen verder dan de oude grijze A4 formaat notebook. Veiligheid, betrouwbaarheid en compactheid zijn de belangrijkste eisen van zakelijke gebruikers en zijn daarom het fundament van alle professionele VAIO-notebooks. Maar we gaan een stap verder door deze mogelijkheden te bundelen in superieur design, zodat gebruikers graag gezien worden en trots zijn op hun VAIO. Op die manier komen we aan alle gebruikerswensen tegemoet.”

VAIO BZ: Nader bekeken
Kenmerkend voor de VAIO BZ-Series is het 15,4-inch WXGA+ (1440 x 900 resolutie) scherm. Handig bij het gebruik van meerdere documenten, het delen van informatie tijdens meetings en het geven van presentaties. Het lage energieverbruik van het LED-scherm voorkomt het snel afnemen van batterijcapaciteit. De exclusieve X-black technologie voor het LCD-scherm zorgt voor hoog contrast en heldere, levensechte kleuren

De behuizing bevat het voor VAIO kenmerkende cilinderscharnier, compleet met de oplichtende sierknop. De magnesium legering is gebruikt om de ideale combinatie te maken van weinig gewicht en grote sterkte. Intensieve testen hebben uitgewezen tijdens de ontwikkeling dat deze VAIO extreem sterk is. Het spatwaterdichte toetsenbord zorgt voor de finishing touch. Daarmee is dit notebook een duurzaam, betrouwbaar, mooi vormgegeven en met maar 2,7 kg een comfortabele notebook voor zakelijke gebruikers.

Veiligheid is belangrijk voor zakelijke gebruikers, daarom is de VAIO BZ beveiligd door een combinatie van vingerafdrukherkenning en de ‘Trusted Platform Module’ (TPM). Hierdoor is het niet mogelijk voor ongeautoriseerde gebruikers om toegang te krijgen voor gevoelige gegevens. De harde schijf kan herkennen of de notebook valt en kan binnen een fractie van een seconde de schrijf- en leeskoppen intrekken zodat de schijf niet beschadigd raakt.

Tot slot beschikt dit complete notebook over een 1,3 megapixel motion eye camera voor bijvoorbeeld video conferencing met collega’s over de hele wereld.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony VAIO BZ11XN heeft een adviesprijs van 1199 euro is leverbaar vanaf eind juli.

VAIO SR: nader bekeken
Het notebook uit de SR-serie is uitermate geschikt voor multimediatoepassingen. Dankzij de krachtige Intel Core 2 Duo processor en het snelle 4GB interne geheugen. Ook de SR-serie beschikt over het kenmerkende VAIO cilinderscharnier en heeft tevens het speciaal ontworpen geïsoleerde keybord. De ruimte tussen de toetsen draagt bij aan het snel en foutloos typen, ook voor vrouwen met lange nagels.

De geïntegreerde 1,3 megapixel motion eye camera maakt video conferencing op hoge resolutie mogelijk. Sommige modellen beschikken over de vingerafdrukherkenning, de Trusted Platform Module (TPM), hardwarebeveiliging en dynamische valsensoren voor beveiliging van de harde schijf en de gegevens daarop.

Met de unieke Switch-functie is het uiterlijk van het notebook aan te passen voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Een aantal voor te programmeren knoppen in het scharnier onder het scherm dienen als snelkoppelingen voor een simpel drag-en-drop set-up op het scherm. Met de Switch-functie zijn verschillende groepen van snelkoppelingen aan te maken om de schermafbeelding of achtergrond te veranderen. Op deze manier is te wisselen van het bedrijfsbureaublad met de bijbehorende koppelingen naar het privé-gedeelte voor bijvoorbeeld koppelingen naar muziek en videolinks of naar een gedeelte met snelkoppelingen naar netwerksites of online entertainment. Het notebook is daarmee geschikt voor zowel werk als privé.

Specificaties

VGN-BZ11XN
Operating system
Genuine Windows Vista® Business Service Pack 1

CPU
Intel® Core™ 2 Duo P8400 2.26GHz

RAM
3GB DDR2 SDRAM

HDD
200GB (5400rpm)

Graphics
Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD. Total available graphics memory approx 1300MB.
Total Available Graphics Memory refers to the Windows Vista® classification of graphics memory, which varies depending on the operating condition, version of device driver and system memory size.

Optical
DVD+-RW/+-R DL/RAM

Screen
15.4-inch X-black LCD with LED technology WXGA+ (1440 x 900)

Built-in camera
Motion Eye digital camera: 1280 x1024

Security
Fingerprint recognition; Trusted™ Platform Module (TPM); G-Sensor HDD Shock Protection; Kensington lock

Special controls
Programmable shortcut key

Wireless
Intel® wireless LAN 802.11 a b g Draft n; Bluetooth

Weight
2.7kg

Software includes
Adobe® Acrobat® Standard 8.0, Adobe® Reader® 8.1, Microsoft® Office Ready 2007 (60 days Try & Buy), Adobe® Photoshop® Elements 6.0, Easy Media creator 9, WinDVD 8.0 for VAIO

Case construction
Magnesium chassis


VGN-SR19VN

Operating system
Genuine Windows Vista® Business Service Pack 1

CPU
Intel® Core™ 2 Duo P8400 2.26GHz

RAM
4GB DDR2 SDRAM

HDD
200GB (7200rpm)

Graphics
ATI® Mobility Radeon™ HD3470. Total available graphics memory approx 1400MB with dedicated Video Memory of 128MB.
Total Available Graphics Memory refers to the Windows Vista® classification of graphics memory, which varies depending on the operating condition, version of device driver and system memory size.

Optical
DVD+-RW/+-R DL/RAM

Screen
13.3-inch X-black LCD WXGA (1280 x 800) with LED technology

Built-in camera
Motion Eye digital camera: 1280 x1024

Security
Fingerprint recognition; Trusted™ Platform Module (TPM); Kensington lock

Special controls
Multiple programmable shortcut keys with Switch technology

Wireless
Intel® wireless LAN 802.11 a b g Draft n; Bluetooth

Weight
1.9kg

Software includes
Adobe® Acrobat® Standard 8.0, Adobe® Reader® 8.1, Microsoft® Office Ready 2007 (60 days Try & Buy), Adobe® Photoshop® Elements 6.0, Easy Media creator 9, WinDVD 8.0 for VAIO