Nieuwe Sony VAIO Z-Series notebooks brengen kracht en draagbaarheid in balans

donderdag 17 juli 2008

Stijlvol vormgegeven en uitgebreide mogelijkheden voor kritische, zakelijke gebruikers
16:9 breedbeeld X-black LCD-scherm met verbeterde duurzaamheid en 100 procent natuurgetrouwe kleurweergave.
Zuinigheidsmodus en LED-scherm voor extra lange batterijduur
Lichte en duurzame carbon fiber behuizing

Berlijn / Badhoevedorp, 17 juli 2008 – De VAIO Z-Series biedt professionals het perfecte notebook voor onderweg. Het design is aangepast voor de beste gebruikservaring en meest aansprekende vormgeving. De Sony-engineers hebben veel functionaliteit in dit portable notebook ondergebracht gebaseerd op een compact 12-laags moederbord.

“Dit is het hoogtepunt in tien jaar VAIO-innovatie en continu in contact staan met onze gebruikers”, zegt Hans den Heijer, PR manager Sony Nederland. “Deze VAIO Z-serie is het voorbeeld waar VAIO voor staat. De nieuwste technologie, buitengewoon ergonomisch en een fantastisch design. Dit is een notebook waar gebruikers terecht trots op kunnen zijn.”

Ieder detail in het ontwerp van de VAIO Z is teruggebracht tot een perfecte combinatie van vorm en functie. Het speciaal ontworpen 12-laags moederbord zorgt voor een kleinere basis die verder is verkleind door het minimaliseren van de overige componenten. De behuizing is samengesteld uit hoogwaardig carbon fiber afkomstig uit de Formule 1 en luchtvaarttechniek. Dit betekent sterk, maar zeer licht materiaal: De VAIO Z weegt minder dan 1,5 kg en kan in gebruik een val van 72 cm hoogte overleven. Is het notebook uitgeschakeld dan kan deze een val van 90 cm doorstaan.

Het toetsenbord ziet er mooi uit dankzij het geborsteld aluminium paneel waar de toetsen uitsteken en het deel waar de handpalm op rust. De afstand tussen de toetsen is ontworpen zodat snel, accuraat en comfortabel getypt kan worden.

De fraaie vormgeving van de VAIO Z hangt samen met het cilindervormige scharnier tussen de body en het scherm. Dit zorgt voor een ergonomische en stevige houvast tijdens het vervoer. Tevens dient het als houvast voor de interne batterij in de notebook. Daarnaast gaat de stroomdraad hier ook in en is de aan/uit-knop op het einde geplaatst. De knop licht elegant groen op als het systeem actief is en wordt oranje in standby-modus.

Het notebook beschikt verder over een scherm dat LED illumination voor een extra lange batterijduur combineert met een 16:9 breedbeeldscherm. Dit zorgt ervoor dat er geen zwarte balken meer te zien zijn bij het bekijken van films. Het 13,1-inch scherm heeft breedbeeldformaat (WXGA++ (1600 x 900) resolutie) en heeft een zeer slanke lijst.

Sony’s X-black versterkingstechnologie voor het LCD-scherm zorgt voor helderheid, contrast en levensechte kleuren. Zelfs de afwerking van het scherm is verbeterd om beter bestand te zijn tegen krassen en schittering en te zorgen voor duurzaamheid en maximaal kijkcomfort.

De VAIO Z-serie beschikt over een speciale stamina-switch om zo lang mogelijk met de batterij te kunnen doen. De switch maakt het mogelijk om te kiezen tussen twee grafische chipsets. NVIDIA GeForce 9300 GS GPU voor 3D prestaties of de Intel Graphics voor een lange batterijduur van meer dan 5 uur.

Uitstekende prestaties zijn gegarandeerd door de combinatie van Intel Core 2 Duo processor en het nieuwe Intel Centrino 2 platform. Dit geldt voor zowel multitasking, geheugensnelheid als betrouwbaar draadloos netwerken.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony VAIO Z heeft een adviesprijs van 2399 euro en is beschikbaar vanaf 18 augustus.

Specificaties
VGN-Z11XN

Operating system
Genuine Windows Vista® Business

CPU
Intel® Core™ 2 Duo P8600 2.4GHz

RAM
4GB DDR2 SDRAM

HDD
320GB

Graphics
NVIDIA® GeForce® 9300M GS GPU Total Available Graphics Memory approx 1500MB (Speed Mode) with dedicated Video Memory of 256MB.
Total Available Graphics Memory refers to the Windows Vista® classification of graphics memory, which varies depending on the operating condition, version of device driver and system memory size.

Optical
DVD+-RW/+-R DL/RAM

Screen
13.1 -inch WXGA++ (1600x900)X-black LCD with LED technology

Security
Fingerprint recognition; TPM

Special controls
Stamina Mode switch

Wireless
Wireless LAN 802.11 a b g Draft n; Bluetooth

Weight
1.499kg

Software
Includes Adobe® Acrobat® Standard 8.0, Adobe® Reader® 8.1, Microsoft® Office Ready 2007 (60 days Try & Buy), Adobe® Photoshop® Elements 6.0, Easy Media creator 9, WinDVD 8.0 for VAIO

Case construction
Carbon fibre lid and base