e-office ontwikkelt campagnewebsite voor Stichting Consument & Veiligheid

vrijdag 9 november 2007

www.voorkomblessures.nl geeft advies op maat aan sporters

Houten, 9 november 2007 – e-office, specialist in het optimaliseren van de werkomgeving van professionals, heeft in opdracht van Stichting Consument & Veiligheid de website www.voorkomblessures.nl ontwikkeld. De site richt zich op de primaire preventie van sportblessures. De gebruiker krijgt informatie met advies op maat, bewegende 3D-animaties en filmpjes van Wilfried de Jong die bekende sporters op de massagetafel interviewt. Op dit moment wordt informatie gegeven over het voorkomen van blessures voor 13 sporten, waaronder fitness, voetbal, hardlopen en snowboarden.

De site is ontwikkeld met de TeamSpirit Content Management Tool (CMT) van e-office. Ontwerpbureau Tequila\ realiseerde het grafisch design en IT-dienstverlener OSE ontwikkelde de advies-op-maat applicatie. De website wordt gehost door e-vailable, de hosting- en support-tak van e-office.

“De CMT van e-office gebruiken wij voor meerdere thema campagnesites. e-office richtte het, in overleg met ons, zo in dat wij een dynamische site hebben die wij eenvoudig zelf kunnen onderhouden. Met een klein team van vijf personen onderhouden wij contacten met de verschillende maatschappelijke partijen om de informatie voordurend aan te passen aan voortschrijdend inzicht op het gebied van blessurepreventie”, aldus Saskia Kloet, projectleider van Stichting Consument & Veiligheid.

Stichting Consument & Veiligheid

Stichting Consument en Veiligheid is één van de belangrijkste organisaties in Nederland op het gebied van informatievoorziening over veiligheid. De stichting richt zich op het terugbrengen van het aantal ongevallen ‘in en om het huis’. Bekende campagnes van de stichting zijn de jaarlijkse vuurwerkcampagne en de campagne voor kinderveiligheid. In 2006 zijn de eerste stappen gezet in de nieuwe voorlichtingscampagne om het aantal sportblessures terug te dringen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er jaarlijks maar liefst 1,5 miljoen sportblessures worden opgelopen, waarvan ongeveer de helft een medische behandeling nodig heeft. Sportblessures staan op de derde plaats in de top tien van meest voorkomende ziektes en aandoeningen.

Eind 2006 ging de site live met informatie over vier sporten. Het aantal sporten is in de loop van dit jaar uitgebreid tot 13. De site heeft op dit moment al 4.000 unieke bezoekers per maand. Deze week is landelijke bekendheid gegeven aan de voorlichtingscampagne www.voorkomblessures.nl. Verwachting is dat de site 100.000 unieke bezoekers per jaar zal trekken.