Quint Wellington Redwood begeleidt Tele Sistemi Ferroviari bij ISO/IEC 20000 certificatie

vrijdag 12 oktober 2007

Tervuren, 12 oktober 2007 – Quint Wellington Redwood, een managementadviesbureau gespecialiseerd in het oplossen van IT-gerelateerde organisatorische vragen, begeleidde de Italiaanse IT services provider Tele Sistemi Ferroviari (TSF) bij het behalen van zijn ISO/IEC 20000 certificatie. Het gaat hier om de eerste Italiaanse ISO/IEC 20000 certificatie sinds de invoering van deze norm. TSF werd gecertificeerd voor Informatie Technologie service management. De ISO 20000 cerftificatie is gebaseerd op ITIL Best Practices, de IT Service Management standaard.

 

TSF is industrieel leider in IT dienstverlening aan de transport- en logistieke sector. Het bedrijf behaalde het certificaat door middel van integratie van een dienstencultuur en een nauwe samenwerking met Quint Wellington Redwood. Quint Wellington Redwood verzorgde de nodige opleidingen en bood  daarenboven zowel zijn ITIL expertise als strategisch advies aan. Op die manier kon TSF ITIL's best practices makkelijk implementeren.

 

TSF executive director Giuseppe Carrella zegt:” Dit certificaat laat ons toe best practises in IT Service Management aan te bieden en dan voornamelijk aan de Outsourcing sector. We toonden aan dat een transformatie mogelijk is indien, vanuit de juiste benadering, de juiste mensen met de juiste cultuur en een duidelijk doel voor ogen, samenwerken met de juiste partner.”