Sony introduceert nieuwe Blu-ray Disc-spelers

donderdag 30 augustus 2007


Blu-ray beschikbaar voor groter publiek door goedkopere spelers

Badhoevedorp, 30 augustus 2007 – Sony introduceert twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers. De twee nieuwe modellen, zijn dusdanig geprijsd dat de technologie voor een breder publiek beschikbaar komt. De BDP-S300 heeft een adviesprijs van 599 euro en de prijs van de high-end BDP-S500 is 899 euro.

Beide modellen zorgen voor een 1080p Full HD beeld, de hoogste mogelijke resolutie van dit moment. Dankzij de 1080p upscaling-technologie, wordt ook het beeld van gewone dvd’s verbeterd op HDTV’s.

De kijkervaring wordt aangevuld door het 7.1-kanaals Lineair PCM en Dolby Digital Plus Surround-geluid. Het topmodel, de S500, heeft hier bovenop ook nog Dolby TrueHD decoding en Bit Stream Output voor DTS-HD, Dolby TrueHD audiosignalen voor nog beter beeld en geluid.

Filmbeelden zoals de regisseur het bedoeld heeft
Filmliefhebbers profiteren van 24p True Cinema. Professionele bioscoopfilmcamera’s filmen met 24 frames per seconde, maar televisies hebben een hogere frameratio. Hierdoor ontstaat een verschil in beeld en geluid tussen wat er daadwerkelijk is gefilmd en het beeld en geluid op de televisie, waardoor conversie noodzakelijk is. Door de nieuwe Blu-ray Disc-spelers aan te sluiten op een 24p-televisie, zoals de nieuwe BRAVIA-lijn, is de film te zien zoals de regisseur het bedoeld en gefilmd heeft.

Verder ondersteunen de nieuwe spelers BRAVIA Theatre Sync, waarmee met één druk op de knop alle homecinema-apparatuur wordt aangezet in de juiste afstellingen. Naast BD-ROM’s en dvd’s kunnen de spelers overweg met muziek-cd’s, video-dvd’s en schijfjes met mp3-muziek of Jpeg-afbeeldingen. De BD-S500 ondersteunt bovendien BD-R/RE schijven.


Specificaties BD-S300
- 1080p High Definition beeld
- 24p True Cinema
- Bravia® Theatre Sync
- x.v.Colour
- 1080p DVD Upscale
- AVCHD Disc Playback
- CD playback
- 5.1 channel Dolby Digital/DTS
- 7.1ch LPCM output via HDMI
- Dolby True HD Decoding (5.1ch Dolby Digital Decode)
- 5.1ch Gold Plated Analog Audio Out
- Bitrate Display

Specificaties BD-S500
- 1080p High Definition Picture
- 24p True Cinema
- Bravia® Theatre Sync
- x.v.Colour
- 1080p DVD Upscale
- AVCHD Disc Playback
- CD playback
- BD-R/RE Playback
- 5.1 channel Dolby Digital/DTS
- 7.1ch LPCM output via HDMI
- Dolby True HD Decoding (7.1ch; ondersteuning High Resolution Audio)
- DTS-HD HA / Dolby TrueHD HDMI Bit Stream output via HDMI ver1.3
- 5.1ch Gold Plated Analog Audio Out
- Motorised Slide Door
- Bitrate Display