Sony voegt Bluetooth toe aan nieuwe nav-u navigatiesystemen

donderdag 30 augustus 2007


Badhoevedorp, 30 augustus 2007 – Sony introduceert zijn nieuwe assortiment nav-u navigatiesystemen. Van de drie nieuwe modellen is het top model uitgerust met Bluetooth zodat de gebruiker eenvoudig handsfree kan bellen. Alle modellen beschikken over een breedbeeldscherm, verschillend tussen 4,8 en 4,3 inch.

Navigeren en bellen met de NV-U93T
Het topmodel NV-U93T heeft een slank design en een helder 4,8 inch breedbeeldscherm. Via Bluetooth kan de gebruiker zijn telefoon eenvoudig koppelen met het navigatiesysteem, zodat handsfree bellen mogelijk wordt.

De NV-U93T heeft een Europese kaart voorgeïnstalleerd op een 2GB intern flashgeheugen. Bovendien heeft dit model TMC verkeers & file informatie.
Hiermee worden verkeersinformatie weergegeven en alternatieve routes voorgesteld om files te ontwijken. Daarnaast heeft de NV-U93T Position Plus, dit houdt de navigatie beschikbaar blijft wanneer het GPS-signaal tijdelijk wegvalt.

Compacte NV-U73T en NV-U53B
De NV-U73T en NV-U53B beschikken over een helder 4,3 inch breedbeeldscherm. Deze modellen zijn slechts 20 mm dik, zodat ze ook eenvoudig zijn mee te nemen buiten de auto.

De NV-U73T heeft een Europese kaart en beschikt net als de NV-U93T over TMC verkeers & file informatie.

Navigeren met één vingerbeweging
Alle nieuwe modellen beschikken over Gesture Command. Hierdoor is het tekenen van een lijn of vorm met de vinger voldoende om de navigatie te starten naar belangrijke plaatsen zoals ‘thuis’ of ‘dichtstbijzijnde tankstation’.

Bovendien worden alle modellen geleverd met de Ultrafix bevestiging, een zuignap die door Sony is ontwikkeld om zowel op de voorruit als op het dashboard te kleven. Achterblijvende kringen zijn hierbij verleden tijd.

Beschikbaarheid
De nieuwe modellen zijn begin november beschikbaar