RFID-leverancier Reva Systems onderscheiden

maandag 23 april 2007

Mieloo & Alexander ziet succes Reva in Europa snel groeien

Hoofddorp, 23 april 2007 – Het Amerikaanse Reva Systems is op het gebied van RFID opnieuw bekroond. De RFID Tag Acquisition Processor (TAP) van het bedrijf is uitgeroepen tot ‘Product of the Year 2007’ door de Massachusetts Network Communications Council. De TAP maakt het mogelijk om een groot aantal RFID-readers tegelijk te beheren, waardoor schaalbare en nauwkeurige RFID-oplossingen mogelijk worden. In de Benelux is Mieloo & Alexander Business Integrators exclusief partner van Reva en succesvol met de Reva producten, recentelijk onder meer bij Sony Logistics Europe, in Tilburg. Daar implementeerde Mieloo & Alexander binnen drie maanden een geïntegreerd Video-RFID-systeem, de eerste grootschalige UHF Gen2 installatie in Europa.

De TAP stuurt de RFID-readers als een geïntegreerd systeem aan, aggregeert en verwerkt RFID-data, en maakt deze vervolgens in real-time gestandaardiseerde interfaces beschikbaar voor bijvoorbeeld WMS, Yard of ERP-systemen. Het voordeel hiervan is dat implementaties met grote aantallen readers niet langer worden gehinderd door problemen op het gebied van reader interferentie en cross-reads. Dit draagt zichtbaar bij aan de optimalisatie van de supply chain, en levert een directe bijdrage aan de return on investment. De processor is bovendien heel schaalbaar en dus eenvoudig toe te passen in verschillende industrieën en omgevingen.

Reva Systems levert en ontwikkelt hoogwaardige RFID-netwerktechnologie. Het bedrijf maakt gebruik van standaard software, frameworks en componenten om productieve installaties te ontwikkelen. De Tag Acquisition Processor is een specifiek voor EPC UHF Gen 2 passieve RFID-toepassing ontwikkelde netwerkcomponent.

Sander Merkx, oprichter en partner van Mieloo & Alexander: “RFID krijgt steeds meer voet aan grond als tracking system en steeds meer bedrijven gebruiken deze technologie om hun supply chain te optimaliseren. Dankzij de processor van Reva zijn wij in staat om complexe RFID-issues, zoals locating en voorrang van goederen, op te lossen bij verschillende klanten.”