Oracle introduceert Application Express Release 2.2.

dinsdag 12 september 2006

Gratis tool biedt gebruiksgemak en kostenbesparing

De Meern, 12 september 2006 – Oracle brengt Application Express Release 2.2. op de markt, een gratis tool waarmee gebruikers via een webbrowser snel en eenvoudig veilige webapplicaties kunnen bouwen en beheren.

Oracle Application Express Release 2.2 is speciaal ontwikkeld om de complexiteit bij de ontwikkeling en het beheer van webapplicaties te reduceren. De nieuwe release maakt hergebruik van webapplicaties mogelijk door applicaties samen met tabellen, data en afbeeldingen op te slaan in één bestand. Deze applicaties kunnen hierdoor naadloos worden aangesloten op iedere Oracle database waar Oracle Application Express op draait. Daarnaast beschikt Oracle Application Express 2.2 over een item finder waarmee binnen applicaties kan worden gezocht, een exportfunctionaliteit op componentniveau en een Access Control Wizard voor het toegangsbeheer naar applicaties.

Onderzoeksbureau Forrester heeft 25 Oracle Enterprise klanten geïnterviewd over hun ervaringen met Oracle Application Express. De belangrijkste conclusie was dat het gebruik van Application Express met 50% is toegenomen. Als belangrijkste redenen werden genoemd de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om besparingen te realiseren.

Het Forrester rapport “Oracle Application Express Helps Build Web Applications Quickly” is te vinden op:
http://www.oracle.com/corporate/analyst/reports/infrastructure/dbms/oracle-application-express.pdf

Klik hier voor het complete Engelstalige persbericht .