Ericsson rapporteert sterke groei tweede kwartaal

dinsdag 1 augustus 2006

Rijen, 21 juli 2006 – Ericsson (NASDAQ:ERICY) heeft vandaag de cijfers van het tweede kwartaal van 2006 bekendgemaakt. De nettowinst bedroeg SEK 5,7 miljard. Hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de nettowinst SEK 5,8 miljard.

De omzet kwam in het tweede kwartaal van 2006 uit op SEK 44,2 miljard tegen SEK 38,4 miljard een jaar eerder. Het operating income kwam uit op SEK 8,3 miljard. De winst per aandeel bedraagt SEK 0,36.

"We hebben ook het afgelopen kwartaal weer een sterke groei gerealiseerd. Onze positie is versterkt op het gebied van zowel mobiele systemen als diensten", zegt Carl-Henric Svanberg, President en CEO van Ericsson. “We hebben een aanzienlijk aantal belangrijke contracten kunnen sluiten, zodat ook onze toekomst nog veel groeipotentieel heeft.” 

De verkoopcijfers van Ericsson blijven met een jaarlijks percentage van 15 procent groeien en waren in het afgelopen kwartaal met name te danken aan de integratie van de voormalige Marconi-activiteiten en het groeiende belang van services die Ericsson levert. Ericsson heeft op dit gebied een sterke positie en ziet hier ook veel groeipotentieel. 

Voor het gehele, Engelstalige persbericht: http://www.ericsson.com/ericsson/press/releases/20060721-1065038.shtml