Lexmark Web Toolbar voorkomt printfrustraties

maandag 31 juli 2006

Afdruk-software ontwikkeld op basis van uitkomsten onderzoek

Naarden, 31 juli 2006 – Lexmark introduceert de Web Toolbar waarmee internetpagina’s op maat zijn af te drukken. Met de Web Toolbar kan de gebruiker onder andere kiezen de hele pagina af te drukken, alleen de tekst zonder foto’s of reclamebanners of alleen de foto’s. Bovendien is het wegvallen van tekst op de geprinte pagina verleden tijd; de software past de tekstbreedte automatisch aan de paginagrootte aan. De Web Toolbar is het resultaat van een onderzoek naar problemen bij het printen van webpagina’s.

Onderzoek webprinten
Uit onderzoek van Lexmark in de Verenigde Staten bleek dat veel informatie op internet wordt afgedrukt. De belangrijkste redenen van afdrukken zijn om een stap-voor-stap routebeschrijving te hebben (55 procent), een persoonlijk archief bij te houden (46 procent) en angst de elektronische versie te verliezen (36 procent). Van de ondervraagde mannen print 79 procent nog steeds een routebeschrijving, terwijl 19 procent zegt liever te stoppen en naar de weg te vragen.

Het afdrukken van deze informatie gaat volgens het onderzoek gepaard met veel frustratie. Veelgehoorde klachten zijn dat tekst vaak wordt afgesneden, inkt sneller opraakt door het printen van onnodige banners en afbeeldingen vaak op een extra pagina vallen.

Web Toolbar
De Lexmark Web Toolbar installeert een werkbalk in Internet Explorer met verschillende knoppen. Met één muisklik is de volledige pagina of alleen de tekst, zonder banners en afbeeldingen of juist alleen de afbeeldingen af te drukken. Bovendien kan de gebruiker kiezen tussen afdrukken in kleur of zwart-wit. Daarnaast is er een afdrukvoorbeeld te bekijken en zijn de foto’s eerst te bewerken voordat ze worden afgedrukt.

De toolbar wordt standaard geleverd bij de nieuwe office All-In-Ones, de X3470 en X2470. Daarnaast is de software geschikt voor een groot aantal andere Lexmark-printers en gratis te downloaden via http://www.lexmark.com/toolbar/. De Lexmark Web Toolbar werkt bovendien in combinatie met ongeveer 40 procent van printers van andere merken.