Bull komt met fouttolerante instapserver

maandag 3 juli 2006

Hoge beschikbaarheid fouttolerantie binnen bereik van grotere groep bedrijven

Amsterdam, 3 juli 2006 – Bull introduceert de NovaScale R620, een fouttolerante rackserver voor organisaties die een zeer betrouwbaar en kosteneffectief platform eisen voor hun bedrijfskritische applicaties. De server heeft hardwarematige fouttolerantie en biedt een beschikbaarheid van 99,999%. Alle componenten, waaronder CPU en geheugen, zijn dubbel uitgevoerd. Mocht een onderdeel uitvallen, dan neemt de back-upcomponent de taak over. Het risico van dataverlies wordt hierdoor geëlimineerd. De NovaScale R620 heeft een aanzienlijk lagere prijs en Total Cost of Ownership (TCO) dan de concurrentie.

“Met deze server brengen we fouttolerantie werkelijk binnen bereik van de onderkant van de markt. Nog niet eerder zijn er hardwarematig fouttolerante servers voor deze prijs verschenen”, zegt Richard Groenveld, commercieel directeur Bull Nederland


NovaScale R620
Het model bevat tot twee Intel Xeon 3,8Ghz-processoren met maximaal 12GB geheugen (DDR2 SDRAM) en geïntegreerde dual channel Ultra 329 SCSI-controller. De dual port Gigabit Ethernet-controller zorgt voor een snelle doorvoer en de server is uitgerust met tools voor beheer op afstand. Windows 2003 Enterprise Edition is standaard voorgeïnstalleerd. De basisconfiguratie kost Euro 29.884,-.