EasyBOW in top tien meest innovatieve bedrijven van Nederland

donderdag 29 juni 2006

Rijswijk, 29 juni 2006 – EasyBOW, Nederlandse producent van servers voor het MKB, is overall op de achtste plaats geëindigd in de ‘MKB innovatie top 100’ en op de eerste plaats in de categorie ‘Creative Industrie’. De ranglijst, opgezet door Syntens (innovatienetwerk voor ondernemers) en het ondernemersmagazine bizz, laat honderd concrete innovaties zien die het afgelopen jaar door het MKB zijn voortgebracht. De voorselectie werd gedaan door Syntens, waarna een jury zich over de rangschikking boog. Deze jury bestaat uit kamerlid Charlie Aptroot (VVD), Bart Stomphorst (CEO Sandd), Joris Craandijk (bedenker van de beertender) en Arjan Kors (hoofdredacteur bizz).

Eerste plaats creative industrie
In de algemene top 100 eindigde EasyBOW op de achtste plaats. De bedrijven werden eveneens ingedeeld in zes categorieën (Food&Agri, Bouw, Transport&Logistiek, Human Health, Industrie en Creative Industrie) en onderling op hun vernieuwende karakter beoordeeld. In de categorie ‘Creative Industrie’ eindigde EasyBOW op de eerste plaats.


Innovatieve MKB-server
EasyBOW heeft gewonnen met de fileOcean, de nieuwe generatie back-up- en fileserver voor het MKB. De hardware is gratis en de server is volledig plug-and-play. Drie stekkers insteken en iedereen kan direct aan de slag. Niets installeren, niets leren. Door de unieke document lifecycle software zijn alle bestanden volledig beschermd en beheerd gedurende de 'levensloop' van elk bestand, vanaf het aanmaken van de file, het beheer van versies, back-ups tot en met de aantoonbare vernietiging ervan. Het allermooiste van de fileOcean is de automatische piloot, deze neemt alle beheerstaken uit handen. Dit betekent rust voor een ondernemer en jaren zorgeloos werken voor 2.265,- Euro (excl. BTW).

Alle honderd bedrijven en innovaties zijn na te lezen op www.bizz.nl. Een tv-uitzending van de presentatie en reportage zijn te zien op www.zibb.nl .

EasyBOW won eerder de LiveWIRE Young Business Award en 2x binnen zes maanden de Winmag best product award.