AMR Research positief over Supply Chain Scanner van S&V Management Consultants

vrijdag 30 juni 2006

VPK Solid Board reduceert voorraad met 20% en verhoogt winstgevendheid met 10%

 

Amsterdam, 28 juni 2006 - Marktanalist AMR Research geeft in het rapport over Demand Driven Supply Networks (DDSN’s) aan dat de Supply Chain Scanner van S&V Consultants bedrijven een goed instrument in handen geeft om de supply chain in kaart te brengen en te optimaliseren.

 

AMR Research stelt dat traditionele supply chain-processen, gericht op transacties, vervangen zullen worden door een meer relatiegerichte benadering. Hierdoor wordt het mogelijk om te werken met gesegmenteerde service level agreements en kan ook de winstgevendheid van klanten meegewogen worden bij de besluitvorming binnen de keten.

 

Als concreet voorbeeld van deze relatiegerichte benadering noemt AMR de toepassing van S&V’s Supply Chain Scanner bij VPK Solid Board, een producent van massief karton transportverpakkingen, die de Supply Chain Scanner gebruikt voor ‘what-if’ analyses. Dit stelt hen in staat de toeleveringsketen te optimaliseren en de voorraadkosten te beperken - dit alles uiteraard met inachtneming van de bestaande service levels voor afnemers (beschikbaarheid product, leveringsgarantie). Het resultaat is een voorraadreductie van 20% en een verhoogde winstgevendheid van 10%. De uitleveringsgraad is verhoogd tot 99%.

 

In eerste instantie worden alle kosten in de productie- en toeleverketen zo gedetailleerd mogelijk toegewezen aan specifieke producten en klanten. Vervolgens berekent de Supply Chain Scanner wat de marge per product is. Daarnaast rekent de Scanner uit welk rendement elk klantcontact oplevert. Daarbij wordt gekeken naar alle producten die zo’n klant afneemt. Het resultaat is een helder inzicht in goed en minder goed renderende producten. Voor de laatste categorie worden dan winstverbeterprojecten opgestart.