Nunhems live met Lawson M3

woensdag 17 december 2008

Procesverbetering en verbinding van vestigingen wereldwijd

 

Hotlinks:

Website Nunhems

Lawson M3 management system

Vianen, 17 december 2008 – Nunhems, specialist in plantaardige zaden, is live gegaan met Lawson M3 Management Systeem. Dit ERP-systeem helpt Nunhems bij de data-uitwisseling tussen de wereldwijde vestigingen. Bovendien ondersteunt Lawson M3 Nunhems bij de noodzakelijke procesverbeteringen om te beantwoorden aan veranderde marktcondities en het optimaliseren van de klantenservice. De pilotfase is eerder dit jaar afgerond in de Verenigde Staten. Nu gaan de Europese vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië ook over op Lawson M3. In totaal maken meer dan 300 werknemers uit de V.S. en Europa gebruik van dit systeem.

 

Nunhems is een dochteronderneming van Bayer CropScience en is een van de grootste plantaardige zadenproducenten ter wereld. De 28 verschillende soorten zaden zorgen voor meer dan 2500 variaties. Met meer dan 1300 medewerkers is Nunhems vertegenwoordigd in bijna alle plantaardige productiegebieden ter wereld. Het implementeren van Lawson M3 is een van de grootste IT-projecten in de geschiedenis van Nunhems en garandeert de toekomst van het bedrijf. De hoofddoelstelling is het optimaliseren van de belangrijkste processen, vooral op het gebied van finance, marketing, sales, processing, productie, logistiek en kwaliteitsgarantie. Uiteindelijk moet de implementatie van het systeem bijdragen aan transparante, accurate en centraal beschikbare data. Daarnaast zijn voorraadbeer, supply chain planning en het synchroniseren van business processen te vereenvoudigen. Op deze manier draagt Lawson M3 bij aan de organisatie van sales en services.

 

Werner Vossen, global ICT manager bij Nunhems: “Het Lawson-systeem zorgt ervoor dat wij aan onze industrie specifieke eisen kunnen voldoen. We hebben voor Lawson gekozen omdat we een sterke culturele match voelden. Beide ondernemingen opereren wereldwijd en spreken dezelfde internationale taal. Deze gecentraliseerde en geïntegreerde softwareoplossing is een belangrijke stap in het verbinden van de verschillende onderdelen van onze internationale organisatie. Daarnaast optimaliseren we onze rol in de mondiale supply chain. Uiteindelijk streven we ernaar onze klanten zo snel mogelijk kwaliteitsvolle producten te leveren.”

 

Het live gaan in de V.S. en Europa is een grote stap in de implementatie van een mondiaal ERP-systeem. Nunhems streeft naar meer implementaties in andere delen van de wereld via het eigen ERP Competence Centre.