APC breidt productassortiment voor high density toepassingen uit

woensdag 1 oktober 2008

Nieuwe serverkasten en luchtstroomverbeteraars

Vianen,1 oktober 2008 - APC, leverancier van kritische stroom- en koelvoorzieningen, introduceert een aantal uitbreidingen van zijn assortiment behuizingen. De nieuwe producten zijn met name gericht op high density server- en netwerktoepassingen.

"Het gebruik van server- en blade-toepassingen wordt steeds intensiever. Door de snelle veranderingen in het IT-landschap wordt het kabelbeheer in datacenters en serverruimtes steeds complexer. Onze nieuwe producten vormen hier een goede oplossing voor", aldus Paul Ike, country general manager APC Nederland.

Assortiment behuizingen
APC introduceert twee nieuwe behuizingen, de AR3357 en AR3104 NetShelter SX. Het eerste model is een 48U, 750mm brede en 1200mm extra diepe kast. Hierdoor is er meer ruimte voor een effectief kabelbeheer en optimale stroomverdeling in serverruimtes en datacenters. De AR3104 is een 24U-behuizing, 600mm breed en 1070 diep, waardoor hij geschikt is voor kantoren waar de serverruimte beperkter is.

De nieuwe horizontale en verticale kabelbeheer-producten bieden dezelfde functionaliteit als open frame verticale kabelmanagers en passen in bestaande 750mm brede NetShelter SX behuizingen. Ze zijn ontworpen om te worden gebruikt in grote switch- en patch-panels. Er zijn 1U en 2U horizontale kabelgeleiders met plastic haken en afdekkingen. Deze zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig verkrijgbaar, zodat aan elke kant maximaal 250 datakabels zijn te ordenen. Grote verticale geleiders voor twee- en vierzijdige racks ordenen kabels binnen elke U-plek en dekken de kabels netjes af met een cover.

Luchtdichte kabeldoorvoeren
Nieuw in het assortiment zijn de KoldLok Raised Floor Grommets. Hiermee worden kabeldoorvoeren in een verhoogde vloer afgesloten. Wanneer een verhoogde vloer openingen bevat, kan koude lucht ontsnappen, waardoor de luchtdruk daalt. Door de onnodige gaten af te sluiten met deze KoldLok Grommets wordt de luchtstroom efficiënter.