T-Mobile introduceert T-Mobile G1 - de eerste Android telefoon

dinsdag 23 september 2008

G1 beschikt over intuïtief touchscreen en QWERTY-toetenbord, plus populaire Google-producten en nieuwe toepassingen

Utrecht, 23 september 2008 - T-Mobile introduceert, in samenwerking met Google, 's werelds eerste op het Android-besturingssysteem gebaseerde mobiele telefoon. De T-Mobile G1 combineert touchscreen functionaliteit en een QWERTY-toetsenbord met een mobiele web-ervaring, inclusief populaire Google-producten als Google Maps Street View, Gmail en YouTube.

Met een prettige en intuïtieve gebruikersinterface en directe toegang tot Google Search, is de T-Mobile G1 de eerste telefoon met toegang tot Android Market, waar klanten verschillende applicaties kunnen vinden en downloaden om hun toestel uit te breiden en te personaliseren.

Abonnees van T-Mobile in de VS kunnen het toestel vanaf vandaag bestellen via het web. Vanaf 22 oktober wordt het toestel hier uitgeleverd. In november volgt de UK. Nederland volgt als een van de eerste andere landen begin 2009.

Google-toepassingen voor superieure mobiele internetervaring
De T-Mobile G1 met Google biedt een superieure mobiele web- en communicatie-ervaring in een apparaat. In nauwe samenwerking integreerden T-Mobile, Google en HTC de verschillende Android en T-Mobile diensten in zowel de vorm als de functie van de telefoon. Het levendige scherm van de T-Mobile G1 kan opzijgeschoven worden om een volledig QWERTY-toetsenbord zichtbaar te maken, ideaal voor e-mail, IM en mobile messaging. Daarnaast is de T-Mobile G1 voorzien van een 'trackball' voor een precieze navigatie met een hand.

Met een directe contextuele zoekmogelijkheid kunnen gebruikers van de T-Mobile G1 met een simpele vingerbeweging relevante informatie zoeken. Een volledige HTML-web browser beeldt elke pagina af zoals deze ontworpen is, met een eenvoudige inzoommogelijkheid door het aanraken van het scherm. Met ingebouwde ondersteuning voor T-Mobile's 3G en EDGE-netwerken en Wi-Fi, maakt de T-Mobile G1 gebruik van de best beschikbare snelle verbinding voor plezierig websurfen en downloaden.

Google Maps Street View
Met Google Maps kunnen gebruikers direct kaarten en satellietbeelden bekijken, evenals lokale adressen vinden en routeaanwijzingen krijgen, allen via de eenvoudige interface van de T-Mobile G1. Met Google Maps Street View kunnen gebruikers steden verder ontdekken. Zonder een stap te zetten kunnen klanten rondkijken in een stad zonder dat ze er daadwerkelijk zijn. Unike is de combinatie van Google Maps met het ingebouwde kompas van de telefoon waarmee gebruikers locaties kunnen zien en in 360 graden kunnen bekijken door simpelweg de telefoon met de hand te bewegen.

Communicating on the Go
De T-Mobile G1 beschikt over een rijke HTML e-mail client, die moeiteloos e-mail, agenda en contacten synchroniseert met Gmail zowel als de meeste andere POP3 of IMAP e-mail diensten. De T-Mobile G1 multitasks, dus je kunt een webpagina laden terwijl je e-mail in de achtergrond laadt. Het combineert Instant Messaging-ondersteuning voor Google Talk, zowel als AOL, Yahoo! Messenger en Windows Live Messenger.

De T-Mobile G1 beschikt over de meest uitgebreide foto en muziekfaciliteiten, inclusief met een door Amazon.com ontwikkelde digitale muziekwinkel: Amazon MP3, met meer dan 6 miljoen rechtenvrije MP3's. De T-Mobile G1 is het eerste apparaat met de mobiele applicatie Amazon MP3 voorgeïnstalleerd.

Android Market
De T-Mobile G1 is de eerste telefoon met toegang tot Android Market, met een reeks van applicaties en mash ups van bestaande en nieuwe toepassingen van ontwikkelaars over de hele wereld, van gaming tot social networking en on-the-go shopping. Nieuwe toepassingen zijn onder meer: ShopSavvy: een toepassing voor vergelijkend winkelen. Gebruikers scannen de UPC-code van een product met de camera van de telefoon om direct prijsvergelijkingen te kunnen doen. Ecorio is een nieuwe toepassing ontwikkeld om mensen hun reizen bij te laten houden, in relatie tot hun CO2-uitstoot. BreadCrumbz is een toepassing die het mogelijk maakt een stap-voor-stap kaarten te maken met gebruik van de telefoon en foto's.