e-office maakt NOS Teletekst beschikbaar voor iPhone

woensdag 4 juni 2008

Testers gezocht voor bètaversie NOS Teletekstservice

Houten, 4 juni 2008 – De NOS introduceert haar Mobiel Platform. Dit is een serie producten waarmee de nieuwsvoorzieningen van de NOS via de mobiele telefoon worden ontsloten, zoals bijvoorbeeld Teletekst, het laatste NOS Journaal, sport, weer en verkeersberichten. e-office heeft de applicatie ontwikkeld waarmee NOS Teletekst bekeken kan worden op de iPhone en de BlackBerry, waarbij de oplossing volledig aansluit op de mogelijkheden en uitgebreide functionaliteit van deze toestellen. Eveneens is e-office betrokken bij de ontsluiting van Teletekst in de NOS Mobiel applicatie.

e-office heeft een platform ontwikkeld waarmee content als Teletekst eenvoudig en snel ontsloten kan worden voor verschillende mobiele platformen. De BlackBerry-versie is al enige tijd live. De iPhone-versie bevindt zich op dit moment in de testfase. De NOS is daarom op zoek naar testers van de applicatie. Geïnteresseerden kunnen deze Teletekstapplicatie via de website van de NOS downloaden. Op dit moment werkt e-office eveneens aan een Windows Mobile- en Android-versie.

Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de NOS: “Wij willen zijn waar het publiek is. Dat betekent als omroep in de 21ste eeuw dat de NOS haar content ook via mobiele telefoons wil aanbieden. We hebben inmiddels de eerste stappen gezet en samen met e-office Teletekst op de BlackBerry geïntroduceerd. We gaan nu verder met de toepassing voor de iPhone en NOS Mobiel. Daarmee willen we klanten een gebruiksvriendelijke manier bieden om de informatie tot zich te nemen. Zij hebben dan op elk gewenst moment alle informatie binnen handbereik.”

Teletekst
Uit onderzoek van Intomart GfK blijkt dat Teletekst een populair medium is. Bijna 12 miljoen mensen van 13 jaar en ouder maken regelmatig gebruik van Teletekst. Veel mensen kennen zelfs de nummers van de belangrijkste pagina’s uit hun hoofd. Bovendien is het ‘numeriek browsen’ een uitstekende manier om informatie vanaf een PDA of telefoon op te vragen.

Download
De testversie van de iPhone Teletekstapplicatie is te downloaden via http://www.nos.nl/mobiel. De BlackBerry Teletekstservice kan gedownload worden via http://teletekst.e-office.com.