Packard Bell organiseert ipowergames in acht Europese landen

woensdag 21 mei 2008

Nijmegen, 21 mei 2008 – Packard Bell organiseert een videogamewedstrijd in acht Europese landen. De ipowergames worden voor de tweede keer georganiseerd en vinden plaats in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Spanje en Italië. De winnaars van de voorrondes in die landen strijden van 4-6 juli om de Europese titel in sportpaleis Palais Omnisport in Parijs. Tijdens de ipowergames worden twee multiplayer games gespeeld: Call of Duty 4 en Race 07.

Het ipowergames-initiatief is opgezet rondom de Packard Bell ipower-desktop, een high-end game-computer die naast een hoog prestatieniveau ook betaalbaar is voor een grote groep gamers.

Hans Schinkel, General Manager van Packard Bell Nederland: "Deze Europese wedstrijd is voor ons een unieke gelegenheid in contact te komen met gamers om ideeën te delen en zo producten op de markt te brengen die perfect aansluiten op hun behoeften. Aan de ipowergames unieke kan iedereen meedoen; van enthousiaste gamer tot professional. Het is een mooie mogelijkheid voor gamers te strijden om een Europese titel in een professionele game-omgeving voor een publiek van duizenden toeschouwers."

Inschrijven en voorrondes
Inschrijven kan tot 25 mei via www.ipowergames.net. De online wedstrijden vinden plaats van 27 mei – 12 juni. De Nederlandse finale Call of Duty is op 14 en 15 juni. De finale Race 07 vindt plaats op 21 en 22 juni. Per land plaatst het beste team Call Of Duty-spelers, bestaande uit vijf gamers, zich voor de finale in Parijs. Voor Race 07 geldt dat twee gamers zich plaatsen per land. De finales vinden plaats tijdens de Paris Gaming Show, voor duizenden toeschouwers

iPower
De iPower is voorzien van high-end specificaties zoals een Intel Core 2 Duo of Intel Core 2 Quad processor en een zeer snelle nVidia Geforce 8800 GTS videokaart. Voor de iPower desktop is een uitbreidbaar, solide chassis ontwikkeld met transparant zijpaneel en bijzondere verlichting.