Gouden Gids op mobiele telefoon met Truvo Mobiel

woensdag 19 september 2007

Nieuwe mobiele portal van Truvo biedt meer dan alleen toegang tot Gouden Gids

Amsterdam, 19 september 2007 – Truvo Nederland, uitgever van de Gouden Gids, brengt een nieuwe gratis mobiele dienst op de markt: Truvo Mobiel. Dit is een mobiele portal waarmee de gebruiker eenvoudig en overzichtelijk zoekt in de database van de Gouden Gids en Nationale Telefoongids. Tevens kan gezocht worden in Wikipedia, nieuwsartikelen van De Telegraaf en alle internetpagina's die speciaal voor mobiel internet beschikbaar zijn (mobiele web). Naast deze zoekmogelijkheden bevat de mobiele portal andere diensten, zoals een actueel nieuwsoverzicht, het weerbericht van Meteoconsult en de mogelijkheid ringtones en wallpapers te downloaden. Truvo Mobiel is in gebruik te nemen door een SMS met de tekst Truvo mobiel te sturen naar 5511. De gebruiker kan de retour ontvangen link naar de Java-toepassing gratis downloaden en installeren op een mobiele internettelefoon. Het gebruik van mobiel internet van de provider zijn de enige kosten verbonden aan de dienst.

Zoekbox
Truvo Mobiel bestaat uit twee delen een 'zoekbox' en 'extra diensten'. In de zoekbox kan de gebruiker opgeven wat hij/zij zoekt. Standaard wordt in de onderdelen Gouden Gids, Nationale Telefoongids, De Telegraaf, Wikipedia en het mobiele web gezocht. Naar wens kan gezocht worden in ieder afzonderlijk geselecteerd onderdeel. Selecteert de gebruiker bijvoorbeeld 'Gouden Gids', dan toont Truvo Mobiel dezelfde resultaten als de website goudengids.nl bij eenzelfde zoekopdracht.

Voor vermeldingen uit de Gouden Gids wordt naast naam, adres, email en url, het telefoonnummer gegeven. De resultaten vanuit de Nationale Telefoongids bevatten naam, adres en ook het telefoonnummer. Alle telefoonnummers kunnen direct worden gebeld of opgeslagen. Voor elk adres wordt, door de link in het adres te activeren, een kaart getoond met een aanduiding van het adres. Hierop is in of uit te zoomen. De kaarten zijn van Teleatlas.

Extra diensten
Het tweede deel van Truvo Mobiel, 'extra diensten', is in samenwerking met partners tot stand gekomen, waaronder:
• De Telegraaf; het laatste nieuws in de categorieën: Binnenland, Buitenland, DFT, Telesport, Privé en Autonieuws. Getoond wordt de kop met intro. Door op de link te klikken, kan het hele artikel worden bekeken op de mobiele website van De Telegraaf.
• Meteoconsult; het laatste weerbericht van locaties over de hele wereld, met keuzemogelijkheid voor een vijfdaagse verwachting.
• Arvato, onderdeel van Bertelsmann; ringtones en wallpapers uit de top 10 of verschillende categorieën. Kosten per ringtone zijn € 3,00. Kosten per wallpaper zijn € 1,50.

"Mobiel internet wordt steeds belangrijker in local search. Volgens onderzoek van HotSMS maakt nu al 33% van de Nederlandse mobiele bellers gebruik van mobiel internet", aldus Ian Harrison, algemeen directeur van Truvo Nederland BV. "Veel van de huidige mobiele internetsites richten zich alleen op het bieden van nieuws en internetbankieren. Gebleken is dat met name gebruikers onderweg behoefte hebben aan een eenvoudig platform om informatie te zoeken. Met Truvo Mobiel bieden we deze mensen een enorme uitbreiding van hun persoonlijke telefoonboek, gecombineerd met populaire diensten op de mobiele telefoon."

Java
Truvo Mobiel is een Java-applicatie die dient te worden geïnstalleerd op het toestel. Voordeel hiervan is dat de mobiele portal altijd aanwezig is op de mobiele telefoon. Tevens werkt het sneller dan een mobiele website en biedt het de ontwikkelaar meerdere lay-out mogelijkheden. De applicatie past zich tevens automatisch aan aan de grootte van het scherm van de gebruikte telefoon.