Symantec integreert Endpoint Management Solutions en voegt extra beveiliging toe

dinsdag 25 september 2007

Symantec zet duidelijke endpoint-management strategie uit en voegt nieuwe producten toe om endpoint toepassingen en paswoorden af te sluiten

Zaltbommel, 25 september 2007 – Symantec (Nasdaq: SYMC) integreert zijn uitgebreide endpoint management portfolio en biedt zijn klanten een duidelijke strategie en de beste oplossingen voor een geautomatiseerd beheer en een daling van de kosten voor het gebruik van endpoint apparatuur. Symantec introduceert daarnaast Altiris Privilege Management Essentials, waarmee gebruikers hun desktops kunnen beheren, terwijl de productiviteit van medewerkers gewaarborgd wordt door beter applicatie- en wachtwoordbeheer.

Greg Butterfield, Symantec group president van de Altiris business unit: "Symantec erkende al jaren geleden het groeiende belang van goede beveiliging en effectief management van data en systemen. Vandaag de dag onderscheidt Symantec zich doordat het beveiligings- en beheeroplossingen biedt van de meest complexe datacenteromgevingen tot de allerkleinste mobiele apparatuur. De Altiris business unit van Symantec helpt klanten efficiënter en met meer vertrouwen te werken door automatisch databeheer en beveiliging op het enpoint toe te passen."

Ghost Solution Suite
Symantec wil een duidelijke endpoint-managementstrategie bieden, zodat beheerders de beste oplossingen kunnen gebruiken volgens hun specifieke behoeften. Allereerst heeft Symantec gezorgd voor ondersteuning van de Ghost Solution Suite door de Altiris Deployment Solution, voor uitgebreid softwarebeheer.

Symantec introduceerde recentelijk een update voor de Altiris Deployment Solution met ondersteuning van het Ghost image-format. Dit is een eerste stap richting de integratie van deze software-beheertechnologieën. Symantec heeft hiermee een degelijke set oplossingen in huis om de kosten en complexiteit van de overgang naar Windows Vista te verlagen en de migratie naar en het beheer van Windows Vista te vereenvoudigen. Dankzij de combinatie van Ghost Solution Suite en het Altiris product portfolio biedt Symantec bedrijven van elk formaat innovatieve PC imaging-, deployment-, migratie- en lifecycle management-mogelijkheden.

pcAnywhere en LiveState Delivery
Ten tweede biedt Symantec pcAnywhere aan als voorkeursoplossing voor beheer op afstand en laat het pcAnywhere integreren met het Altiris-beheerplatform. De vorige technologie voor beheer op afstand, de Altiris Carbon Copy Solution, zal niet verder worden ontwikkeld. Tot slot stopt Symantec met de ontwikkeling van LiveState Delivery en biedt daarom klanten migratiemogelijkheden aan naar de Altiris Client Management Suite. Op www.smartupgradenow.com is hier meer informatie over te vinden.

In juli 2007 werd Symantec in het onafhankelijk onderzoeksrapport, Forrester Wave: Client Management Suites, Q3 2007 genoemd als 'marktleider' en werd de Altiris Client Management Suite van Symantec genoemd als: 'meest volwassen client management suite.'

Altiris nieuwe Altiris Privilege Management Essentials
Organisaties hebben lang gezocht naar een manier waarop ze PC's konden beheren, zonder dat ze afgesloten hoefden te worden, zodat de productiviteit van de medewerkers er niet onder hoefde te lijden. Met Altiris Privilege Management Essentials gecombineerd met de Altiris Application Control Solution en de Altiris Local Security Solution, is dit nu mogelijk. Systeembeheerders hebben dankzij het nieuwe product controle over de administratieve rechten van eindgebruikers en kunnen ze ook lokaal wachtwoordbeheer uitvoeren. Hiervoor hoeft de PC van de medewerker niet afgesloten te worden.

Licenties en beschikbaarheid
De Altiris Deployment Solution 6.8 sp2 is nu beschikbaar via directe verkoopkanalen, VAR's, system integrators en geselecteerde OEM-partners. De oplossing start met een MSRP van 47 euro per node. Altiris Privilege Management Essentials is nu beschikbaar vanaf een MRSP van 25 euro per node.